Στην Tic Tac ασχολούμαστε με την ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους και άλλα χαλασμένα ή κατεστραμμένα αποθηκευτικά μέσα απο τα οποία υπήρξε απώλεια δεδομένων απο το 1999. Αυτή είναι και είναι η βασική μας εξειδίκευση. Kαλώς ήρθατε στην TicTac.

Γράφει ο Μιχάλης Μίγγος, Τεχνικός Διευθυντής και Μηχανικός Επαναφοράς Αρχείων μας.

Ανάκτηση Αρχείων τι είναι

Η επαναφορά αρχείων ανήκει στο κλάδο της πληροφορικής και είναι η διαδικασία κατά την οποία οι ειδικοί διασώζουν δεδομένα από διάφορα αποθηκευτικά μέσα όπως σκληρούς δίσκους, SSD, ή αφαιρούμενα μέσα, όταν αυτά έχουν διαγραφεί, καταστραφεί, η μορφοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που τα καθιστά μη προσβάσιμα.

Ανάκτηση Δεδομένων TicTac

Επαναφορά δεδομένων TicTac Laboratories

Η διαδικασία “ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμένο δίσκο” ή άλλο μέσο (όπως εσωτερικός ή εξωτερικός σκληρός δίσκος, usb στικάκι, κάρτα μνήμης κλπ) είναι μια ιδιαίτερα λεπτή, δύσκολη και συνήθως χρονοβόρος διαδικασία που απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και τεχνογνωσία.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι απλά όπως μπορεί να φαντάζεστε, δηλαδή δεν βάζουμε τον χαλασμένο σκληρό σας δίσκο σε ένα μηχάνημα και αντιγράφουμε τα δεδομένα μέσα σε 5 λεπτά.

Απαιτούνται διαγνώσεις, μετρήσεις, έλεγχοι, προμήθεια ανταλλακτικών και αρκετές εργατοώρες για να διασωθούν τα αρχεία ενός αποθηκευτικού μέσου.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τη διαδικασία με μια εγχείρηση σε ανθρώπινο σώμα όσον αφορά την δυσκολία της διάγνωσης, την εύρεση κατάλληλου συμβατού “δωρητή δίσκου και την μεταφορά εξαρτημάτων στον “ασθενή δίσκο”.

Πολλές φορές απαιτείται κάποιες απο τις διαδικασίες να πραγματοποιούνται σε ειδικό αποστειρωμένο απο σκόνη περιβάλλον.

Ένα σύνηθες περιστατικό είναι το εξής παρακάτω:

Χάσατε κάποια δεδομένα πολύ σημαντικά για εσάς λόγω κατεστραμμένου/χαλασμένου σκληρού δίσκου και θέλετε να δείτε αν μπορείτε να τα επαναφέρετε και σε τι μπορεί να κοστίσει αυτό.

Επαναφορά αρχείων απο κατεστραμένο δίσκο

 • Αρχεία μπορεί κανείς να χάσει λόγω απροσεξίας ή λόγω προβλήματος κάποιας αποθηκευτικής συσκευής (όπως π.χ. σκληρός δίσκος, usb stick κλπ).
 • Μπορεί για παράδειγμα να σβήσατε κατα λάθος κάποιο σημαντικό αρχείο απο τον κάδο ανακύκλωσης, να κάνατε το σκληρό σας δίσκο format ή μπορεί απλά να σταμάτησε να φαίνεται ο σκληρός δίσκος σας ή το usb stick απο τον υπολογιστή σας χωρίς να γνωρίζετε πως προέκυψε το πρόβλημα.

Σε κάθε μια απο αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να σας βοηθήσουμε και η εταιρία TicTac Data Recovery, είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή για να το αναλάβει.

Αν δεν γνωρίζατε για την εταιρία μας πριν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, δείτε το πελατολόγιο μας και τις ευχαριστήριες επιστολές πελατών μας για να κατανοήσετε οτι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, είναι εφικτά και μάλιστα σε υψηλό ποσοστό.

Κόστος

 1. Η υπηρεσία επαναφοράς αρχείων απο δίσκο που δεν έχει μηχανικό πρόβλημα και προέκυψαν απο κατα λάθος διαγραφή του χρήστη (π.χ. delete, format κλπ) κοστίζει συνήθως απο 100€ – 300€.
 2. Στην περίπτωση που ο δίσκος έχει πρόβλημα και έχει χαλάσει, τότε η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων συνήθως ξεκινάει απο 150€ και μπορεί να φτάσει πολύ παραπάνω. Η τιμή εξαρτάται άμεσα απο την βλάβη που έχει ο δίσκος και το χρόνο που θα χρειαστεί για να αποκατασταθούν οι βλάβες, ενώ επιβαρύνεται αισθητά εάν υπάρχουν παρεμβάσεις στο μέσον απο τον ίδιο το χρήστη ή άλλη εταιρία.

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται και αυτός απο τη φύση και το είδος της βλάβης.

Συνήθως κυμαίνεται απο 3-15 ημέρες.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε διάγνωση απο το τηλέφωνο ή με email γιατι τα αποθηκευτικά μέσα έχουν πολύπλοκα ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα τα οποία πρέπει να ελεγχθούν με εξειδικευμένα μηχανήματα.

Άρα λοιπόν για να γνωρίζετε το κόστος πρέπει να μας φέρετε το σκληρό σας δίσκο ή το usb flash disk στο εργαστήριο μας για εξέταση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε λεπτομέρειες.

Σχετικές πηγές:

Ποιά ειναι η διαδικασία αποστολής του δίσκου μου;

Παραλαμβάνουμε δίσκους και αποθηκευτικά μέσα για διάσωση αρχείων απο όλη την Ευρώπη, καθώς η εταιρία μας λειτουργεί απο το 1999 παρέχοντας υπηρεσίες επαναφοράς δεδομένων με πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας.

Σε ποιές περιπτώσεις υπάρχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας;

Στην TicTac data recovery γίνεται μεταξύ άλλων ανάκτηση αρχείων απο μαγνητικά ή ηλεκτρονικά μέσα των παρακάτω εταιριών:

 1. Western Digital
 2. Seagate
 3. Toshiba
 4. Quantum
 5. Hitachi
 6. Samsung
 7. Fijitsu
 8. LG
 9. TDK
 10. Lacie
 11. Verbatim
 12. Sandisk
 13. Kingston
 14. Sony
 15. Transcend
 16. Lexar
 17. Apple
 18. Olympus
 19. TwinMOS
 20. OCZ
 21. QNAP
 22. Synology

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας ανάκτησης σκληρού δίσκου υπάρχουν σε συστήματα που:

 • η βλάβη προέκυψε ξαφνικά, χωρίς κάποια πτώση ή φυσική φθορά του δίσκου
 • δεν ακούγεται κάποιος περίεργος θόρυβος απο το εσωτερικό του δίσκου
 • δεν έχει γίνει απόπειρα επέμβασης στο δίσκο απο ανειδίκευτο τεχνικό η άλλες εταιρίες

Σε αυτές τις περιπτώσεις αν το μέσον έρθει άμεσα στα εργαστήρια μας το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 99%.

Χαμηλά ποσοστά ανάκτησης έχουμε:

 • όταν ο δίσκος έχει ανοιχτεί απο άλλη εταιρία
 • ο ίδιος ο χρήστης έχει αποπειραθεί να δοκιμάσει μόνος του αναμφιβόλου ποιότητας τεχνικές
 • αν στο εσωτερικό του δίσκου προκλήθηκαν απο πτώση του μέσου χαρακιές, γρατζουνιές ή σκόνη

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα ποσοστά επιτυχίας βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Απο ποιά λειτουργικά συστήματα συνολικά μπορεί να πραγματοποιηθεί επανάκτηση αρχείων;

Στην εταιρία μας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε επαναφορά αρχείων απο τα παρακάτων λειτουργικά συστήματα :

 • Microsoft Windows® : 3.x
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Linux
 • UNIX
 • Sun
 • SCO
 • SGI
 • NetWare
 • DOS
 • Apple Mac
 • OS/2
 • VAX/VMS
 • Solaris
 • HPUX
 • AIX
 • FreeBSD
 • iOS
 • Android

Καθημερινά ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα λειτουργικά συστήματα και ανανεώνουμε τον εξοπλισμό μας ώστε να μπορούμε να τα υποστηρίξουμε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο τεχνικό μας για να σας ενημερώσει σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

 

Υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει;

Πείτε μας τις απορίες σας σχετικά με τη διαδικασία ανάκτησης αρχείων, την αποστολή του μέσου για διάγνωση ή οτιδήποτε σχετικό.

Τηλεφωνήστε μας άμεσα στα παρακάτω νούμερα:

 • +30 210 6897 383

SOS κινητά τηλέφωνα επικοινωνίας:

 1. 6938074413
 2. 6932237053
 3. 6932711771

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση όσον αφορά κάποιο αποθηκευτικό μέσο ή αντιμετωπίζετε τεχνικές δυσκολίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η εταιρία ανάκτησης αρχείων TicTac και οι μηχανικοί της είναι πάντα διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν σε οποιοδήποτε συμβάν απώλειας δεδομένων.

Αν δεν είστε σίγουροι πώς θα το αντιμετωπίσετε, επικοινωνήστε μαζί μας για συμβουλευτική, χρησιμοποιώντας την παρακάτων φόρμα επικοινωνίας ή το Live Chat που βρίσκεται στη σελίδα μας.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κινητά τηλέφωνα που αναφέρονται στη σελίδα μας, αν υπάρχει κάποια κρίσιμη κατάσταση.

Μιχάλης Μίγγος: Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων & Τεχνικός Διευθυντής - TicTac

Ευχαριστούμε για το χρόνο παραμονής σας στην ενημερωτική μας σελίδα.

Μιχάλης Μίγγος,

Τεχνικός Διευθυντής & Μηχανικός Ανάκτησης Αρχείων στην TicTac Laboratories