Μάθετε για την Tic Tac σε 3′ με το νέο εταιρικό μας βίντεο!

Κλείσιμο Μενού
Πάρτε πίσω τα αρχεία σας

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ RAID ΚΑΙ NAS

Χάσατε αρχεία που τα είχατε σε συστοιχία RAID ή NAS, στα οποία υπήρχαν μέσα σημαντικά αρχεία για τη δουλειά σας, αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο; Χάλασε ο δίσκος SAS ή ο δίσκος SCSI σας;

Δε χρειάζεται να αγχώνεστε. Για την πλειοψηφία αυτών των ζητημάτων υπάρχει λύση!

Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383
Disk Storage Array Sas Scsi Anaktisi Dedomenon

Ανάκτηση δεδομένων απο RAID δίσκων

Υπηρεσίες RAID recovery απο την πιο έμπειρη εταιρία ανάκτησης δεδομένων.

 • Πρέπει να γίνει ανάκτηση δεδομένων απο RAID 5
 • Χάλασε το NAS (δικτυακός δίσκος)
 • Χάλασε ένας δίσκος απο το RAID SCSI ή RAID SAS στον Server μας !
 • Υπάρχει ένδειξη οτι ο δίσκος SCSI χρειάζεται αντικατάσταση στο RAID !
 • Έβγαλε error το Raid και δεν γνωρίζω τι να κάνω !
 • Χρειάζομαι άμεσα ανάκτηση δεδομένων απο RAID στην Ελλάδα !

Τα συστήματα RAID συναντώνται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες και μάλιστα οι περισσότερες R.A.I.D. συστοιχίες αποτελούνται απο σκληρούς δίσκους SCSI ή SAS (Serial Attached SCSI).

Η ανάκτηση δεδομένων απο SCSI δίσκους αλλά και η επαναφορά αρχείων απο SAS δίσκους, είναι ούτως ή άλλως μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής των δίσκων αυτών, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε συστοιχία RAID.

Προσοχή! Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια αποκατάστασης του RAID συστήματος σας που δεν λειτουργεί, καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Αρκετές φορές που αναλαμβάνουμε περιπτώσεις ανάκτησης RAID, τη μεγαλύτερη ζημιά την έχει δημιουργήσει το τεχνικό τμήμα που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει το RAID.

Αν θέλετε να αναλάβουμε κάποια υπόθεση για ανάκτηση RAID συστήματος και να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία, μην κάνετε Rebuild.

Αν το Rebuild / Reconstruction του RAID δεν γίνει με σωστό τρόπο, μπορεί να καταλήξει σε μη αναστρέψιμη απώλεια των αρχείων της συστοιχίας.

Στην TicTac υπάρχει εξειδικευμένος μηχανικός σε RAID συστήματα, με εμπειρία απο το 1999, ο οποίος επιβλέπει όλα τα περιστατικά RAID.

Σε περίπτωση που η RAID συστοιχία δεν έχει πειραχτεί και έχει χαλάσει ένας ή περισσότεροι δίσκοι, είμαστε σε θέση να κάνουμε ανάκτηση 9 απο τα 10 περιστατικά που έρχονται.

Σε περίπτωση που κάποιος τεχνικός έχει επέμβει στη συστοιχία (με αλλαγή δίσκου, rebuild, αναδιάταξη δίσκων, εξαγωγή δίσκων και σύνδεση τους σε άλλο μηχάνημα κλπ) τότε τα ποσοστά μας πέφτουν και μπορούμε να κάνουμε ανάκτηση περίπου 5 στα 10 περιστατικά.

Η Ανάκτηση Δεδομένων απο δίσκους RAID SCSI ή RAID SAS αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας και έχει υψηλά πσοοστά επιτυχίας.

Εξειδίκευση στην ανάκτηση δεδομένων απο SCSI σκληρό δίσκο και ανάκτηση δεδομένων απο SAS σκληρό δίσκο

Τα εργαστήρια της TicTac διαθέτουν τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό στην Ελλάδα, καθώς και τα απαραίτητα διαγνωστικά εργαλεία για να πραγματοποιήσουν

 • SAS δίσκο απο Server
 • SCSI δίσκο απο Server
 • SAS Controller
 • SCSI Controller
 • RAID SCSI συστοιχία
 • RAID SAS συστοιχία
 • RAID SSD συστοιχία
 • RAID NVme συστοιχία

Αντίθετα με τα περισσότερα εργαστήρια Ανάκτησης Δεδομένων στην Ελλάδα, η TicTac δέχεται τα περισσότερα περιστατικά με προβληματικούς δίσκους SCSI/SAS λόγω της πολυετής εμπειρίας της και τα αντιμετωπίζει με επιτυχία το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων (εφ’ όσον υπάρχουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά) άμεσα.

Οι δίσκοι αυτοί λόγω της ιδιομορφίας τους προτιμώνται απο μεγάλες εταιρίες οι οποίες ψάχνουν αξιοπιστία και ταχύτητα.

Το μειονέκτημα τους είναι οτι αν και έχουνε μικρότερα ποσοστά αποτυχίας, όταν παρουσιάσουν πρόβλημα οι εταιρίες που εξειδικεύονται πραγματικά είναι λίγες. Η TicTac είναι μια απο αυτές.

Χάλασε ο RAID Controller σε SAS / SCSI σύστημα;

Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο σε Servers συστήματα που χρησιμοποιούν SAS ή SCSI δίσκους να έχουμε πρόβλημα στον ίδιο τον Controller και να μην μπορούμε να δούμε δεδομένα στο Server μας.

Η εταιρία μας είναι σε θέση να κάνει Image SCSI / SAS συστήματα ώστε μετά να μπορέσει με ειδικό λογισμικό να κάνει ανάκτηση δεδομένων απο SAS ή ανάκτηση δεδομένων απο SCSI δίσκους και να κάνει Rebuild το Filesystem και να διαβάσει τα αρχεία σας.

Προσοχή! Αν χάλασε ο SCSI Controller ή ο SAS Controller μην αποπειραθείτε μόνοι σας να κάνετε rebuild καθώς αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για τα δεδομένα σας.

Είναι σημαντικό να γίνει πρώτα image στους δίσκους για να έχετε backup και μετά να αλλοιώσετε τα δεδομένα με το Rebuild.

Τι πρέπει να κάνετε αν χάλασε το RAID σύστημα σας;

Οι κινήσεις που θα κάνετε σε ένα RAID σύστημα όταν αυτό καταρρεύσει θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένες και να έχετε γνώση της τεχνολογίας RAID πριν αποπειραθείτε να επέμβετε σε ένα Server ή NAS που έχει πρόβλημα και διαθέτει RAID array.

Σε αντίθετη περίπτωση, μια λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει όλα τα δεδομένα στο σύστημα σας.

Οι συστοιχίες RAID που συνήθως βρίσκονται σε αποθηκευτικά συστήματα ή backup Servers είναι ιδιαίτερα ευάλλωτες σε ανθρώπινα λάθη λόγω της πολύπλοκης λειτουργίας τους.

Προσοχή απαιτείται απο τον τεχνικό που θα ασχοληθεί με το σύστημα πριν έρθει στα εργαστήρια μας:

 • Αν αντικαταστήσετε το δίσκο, ο νέος δίσκος θα πρέπει να είναι καινούριος και καθαρός. Απαγορεύεται η χρήση δίσκου που ήταν σε άλλο RAID σύστημα.
 • Αριθμήστε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα καλώδια που καταλήγουν σε κάθε δίσκο καθώς επίσης και τους δίσκους.
 • Είναι πολύ σημαντικό όταν θα απευθυνθείτε σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων RAID συστημάτων, να γνωρίζουν ποιος δίσκος ήταν συνδεδεμένος σε ποιο καλώδιο.
 • Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αν διαπιστώσετε πρόβλημα στη συστοιχία RAID (Raid Array) να μεταφέρετε ολόκληρη την κεντρική μονάδα στο εργαστήριο που θα πραγματοποιήσει την ανάκτηση δεδομένων.
 • Ο RAID Controller καθώς και τα καλώδια θα πρέπει να έρθουν επίσης στο εργαστήριο μας και μάλλιστα καλό ειναι να μην αποσυνδεθούν απο τους δίσκους
 • Αν ένας ή περισσότεροι απο τους δίσκους SCSI ή SAS που έχει πάνω το σύστημα, δεν ακούγεται καθόλου ή ακούγεται ένας ήχος “τακ τακ” τότε επισπεύστε τη διαδικασία μεταφοράς του συστήματος στα εργαστήρια μας, σημαίνει συνήθως οτι οι δίσκοι είναι σε ασταθή κατάσταση.
 • Τα συμβατικά εργαλεία ανάκτησης πάνω σε δίσκους που βρίσκονται σε συστοιχία RAID, δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν προτίνεται η χρήση τους καθώς μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Εξειδίκευση στην Ανάκτηση Δεδομένων απο RAID και σε SCSI RAID Servers

Οι δίσκοι SCSI και τα RAID συστήματα, λόγω του μεγάλου κόστους τους, χρησιμοποιούνται κυρίως απο εταιρίες οι οποίες απαιτούν μια πιο αξιόπιστη λύση για τον backup Server τους, ώστε να εξασφαλίζουν την μέγιστη ασφάλεια στ αποθηκξευμένα δεδομένα τους.

Ώς εκ τούτου, δεν είναι και τόσο συχνές οι βλάβες που έρχονται στο εργαστήριο μας και αφορούν συστήματα ATA RAID, SATA RAID, SCSI RAID αλλά και πλέον SAS RAID.

‘Ολα τα περιστατικά (SCSI & SAS) αντιμετωπίζονται απο την ομάδα της Tic Tac Laboratories στην κεντρική μας έδρα.

Επενδύσαμε σε εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό για την Ανάκτηση Δεδομένων απο RAID και την αποκατάσταση SCSI RAID και SAS RAID.

Απο τι περιπτώσεις Servers έχουν ανακτηθεί δεδομένα επιτυχώς;

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τους Servers που έχουμε δουλέψει στο παρελθόν και έχουμε ανακτήσει δεδομένα:

 • Dell PowerEdge Series: Dell PowerEdge servers, όπως PowerEdge R740 και R940, οι οποίοι χρησιμοποιούν SAS ή SCSI drives.
 • HPE ProLiant Series: HPE (Hewlett Packard Enterprise) ProLiant servers, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων όπως ProLiant DL380 και DL560, τα οποία χρησιμοποιούν SAS ή SCSI δίσκο.
 • IBM System x Series: IBM (now Lenovo) System x servers, όπως System x3650 and x3850
 • Supermicro SuperServer Series: Supermicro SuperServer models, όπως SuperServer 6028U και 8048B
 • Fujitsu Primergy Series: Fujitsu Primergy servers,συμπεριλαμβανομένων μοντέλα όπως ο Primergy RX2540 και ο RX4770

Σε περίπτωση που έχετε εταιρία ανάκτησης δεδομένων ή κατάστημα πληροφορικής και θέλετε εξειδικευμένη βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα συστήματα RAID υλοποιούνται για τους παρακάτω λόγους

 • Για ασφάλεια των δεδομένων, ούτως ώστε ένα RAID σύστημα να γράφει ταυτόχρονα σε δύο ή περισσότερους δίσκους
 • Για ταχύτητα, όπου η υλοποίηση της εγγραφής γίνεται σε δύο δίσκους ταυτόχρονα και επιτυγχάνεται διπλάσια σχεδόν ταχύτητα
 • Για ταχύτητα και ασφάλεια

Τύποι συστημάτων RAID που υπάρχουν

ΤΥΠΟΣΠΕΡΙΓΡΑΦΗΕΛΑΧΙΣΤΟΣ # ΔΙΣΚΩΝΑΝΟΧΗ ΣΕ ΛΑΘΗΕΙΚΟΝΑ
RAID 0Χρησιμοποιείται για επίτευξη μεγαλύτερων ταχυτήτων. Πρέπει να ανακτηθούν και οι δύο δίσκοι για να έχουμε αποκατάσταση.20 (κανένα)RAID Level 0
RAID 1Δημιουργείται εικόνα του filesystem του πρώτου δίσκου στον δεύτερο.2n−1 δίσκοιRAID Level 1
RAID 2Bit – level striping3Το RAID 2 μπορεί να ανακτηθεί αυτόματα απο αποτυχία ενός δίσκου ή μέρους των αρχείωνRAID Level 2
RAID 3Byte – level striping31 δίσκοςRAID Level 3
RAID 4Block – level striping31 δίσκοςRAID Level 4
RAID 5Block-level δομή31 δίσκοςRAID Level 5
RAID 6Block-level δομή42 δίσκοιRAID Level 6

Διέγραψα τα αρχεία μου. Τι πρέπει να κάνω;

Exasa Ta Arxeia Mou

Το Α και το Ω στην ανάκτηση δεδομένων οποιασδήποτε συσκευής είναι η τεχνογνωσία και η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η εκάστοτε τεχνική εταιρεία – τεχνικός.

Είναι συχνό φαινόμενο, οι ιδιοκτήτες των προβληματικών αποθηκευτικών μέσων να προσπαθούν μόνοι τους να επιδιορθώσουν το ζήτημα ή να απευθύνονται σε ανθρώπους χωρίς εμπειρία, με αποτέλεσμα να κάνουν ακόμα περισσότερη ζημιά, μειώνοντας τις πιθανότητες επαναφοράς των δεδομένων.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν, όταν χάνονται κρίσιμα αρχεία, να επιλέξετε με προσοχή ποιος θα επέμβει στο μέσο σας.

Εμπιστευτείτε τα αρχεία σας σε ανθρώπους με αποδεδειγμένη εμπειρία!
Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383
Aegean
Alpha Bank
Dei
Eurobank
Ote
Revoil
Alpha
Dell
Media Markt
Plaisio
Shell
Siemens
Toshiba
Wind
Endeiktika Kosti

Πόσο Κοστίζει η Ανάκτηση Δεδομένων από Raid & NAS συστήματα;

Διαβάστε πως υπολογίζονται οι τιμές και με ποιο τρόπο γίνεται η κοστολόγηση της εκάστοτε υπηρεσίας.

Πάρτε πίσω τα δεδομένα σας σε 3 απλά βήματα

Εμπιστευτείτε τα αρχεία σας σε ανθρώπους με αποδεδειγμένη εμπειρία!

1

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Ένας ειδικός θα καταγράψει άμεσα το πρόβλημά σας και θα ανοίξει αριθμό προτεραιότητας.

2

Στείλτε μας το
αποθηκευτικό σας μέσο

Μπορείτε να το φέρετε από τις εγκαταστάσεις μας (ή σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα), ή να στείλουμε δική μας courier να το παραλάβει εντελώς Δωρεάν.

3

Πάρτε πίσω τα δεδομένα σας

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σας στέλνουμε με courier την μονάδα και τα δεδομένα σας.

Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383