ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ SD
Οι SD κάρτες βρίσκονται συνήθως σε κινητά τηλέφωνα ή φωτογραφικές μηχανές/κάμερες. Επομένως είτε είστε ερασιτέχνης χρήστης, είτε επαγγελματίας φωτογράφος, η διατήρηση των αρχείων σας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας.
Σε περίπτωση απώλειας δεδομένων δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός. Απευθυνθείτε σε εμάς, ώστε να πάρετε πίσω τα αρχεία σας.
Μην αγχώνεστε. Υπάρχει λύση!
Από ποιες κάρτες μνήμης μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων;
Τα παρακάτω μέσα που θα αναφέρουμε, έχουν όλα ως βάση τα NAND chips ή παρόμοια chips για την αποθήκευση των δεδομένων του χρήστη. Επομένως, ανάλογα το είδος του chip έγκειται και η δυσκολία. Μεγαλύτερη δυσκολία υπάρχει στα monolith chips (mini SD, XD κ.λπ).
Στην εταιρεία μας μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάκτηση δεδομένων από:
- Data Cards όλων των τύπων
- SD
- SmartMedia
- xD Media
- monolith chips
- microSD (πολύ ακριβή ανάκτηση)
Γιατί να εμπιστευθείτε την SD κάρτα σας στην Tic Tac
Η εταιρεία μας είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για ανάκτηση δεδομένων από 3 κατασκευαστές για να μπορέσει να φέρει εις πέρας ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.
Έχουν ανακτηθεί πολλά chip από USB ή κάρτες μνήμης που είχαν χαρακτηριστεί ως μη ανακτήσιμα από εταιρείες του εξωτερικού.
Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης καλείται να πληρώσει το κόστος της διάγνωσης για να γίνει εξέταση του μέσου του και μετά τη διάγνωση του ανακοινώνεται το τελικό κόστος και ο χρόνος παράδοσης.
Έχασα τα αρχεία μου. Τι πρέπει να κάνω;
Το Α και το Ω στην ανάκτηση δεδομένων οποιασδήποτε συσκευής είναι η τεχνογνωσία και η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η εκάστοτε τεχνική εταιρεία – τεχνικός.
Είναι συχνό φαινόμενο, οι ιδιοκτήτες των προβληματικών αποθηκευτικών μέσων να προσπαθούν μόνοι τους να επιδιορθώσουν το ζήτημα ή να απευθύνονται σε ανθρώπους χωρίς εμπειρία, με αποτέλεσμα να κάνουν ακόμα περισσότερη ζημιά, μειώνοντας τις πιθανότητες επαναφοράς των δεδομένων.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν, όταν χάνονται κρίσιμα αρχεία, να επιλέξετε με προσοχή ποιος θα επέμβει στο μέσο σας.
Πελάτες που πήραν πίσω τα δεδομένα τους, λένε για εμάς:
Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων από SD κάρτες;
Διαβάστε πως υπολογίζονται οι τιμές και με ποιο τρόπο γίνεται η κοστολόγηση της εκάστοτε υπηρεσίας.
Πάρτε πίσω τα δεδομένα σας σε 3 απλά βήματα
Εμπιστευτείτε τα αρχεία σας σε ανθρώπους με αποδεδειγμένη εμπειρία!
Επικοινωνήστε μαζί μας
Ένας ειδικός θα καταγράψει άμεσα το πρόβλημά σας και θα ανοίξει αριθμό προτεραιότητας.
Στείλτε μας το
αποθηκευτικό σας μέσο
Μπορείτε να το φέρετε από τις εγκαταστάσεις μας (ή σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα), ή να στείλουμε δική μας courier να το παραλάβει εντελώς Δωρεάν.
Πάρτε πίσω τα δεδομένα σας
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σας στέλνουμε με courier την μονάδα και τα δεδομένα σας.
Ανάκτηση φωτογραφιών από κάρτα μνήμης
Ερώτηση: Αν τα δεδομένα σας χαθούν από κατά λάθος διαγραφή ή κάνοντας φορμάτ στην κάρτα, υπάρχει δυνατότητα για την ανάκτηση φωτογραφιών από την κατεστραμένη κάρτα sd σας;
Η απάντηση είναι ναι!
Ας ξεκινήσουμε από το να καταλάβουμε τί σημαίνει να κάνουμε φορμάτ στην κάρτα μνήμης. Αν θέλετε να μετακινήσετε αποθηκευμένες φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης σας, αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε διαγράφοντας τις φωτογραφίες είτε κάνοντας φορμάτ στην κάρτα. Χρησιμοποιώντας την επιλογή ‘διαγραφή’, μπορείτε να διαγράψετε τις επιλεγμένες εικόνες από την κάρτα σας. Όταν διαγράφετε μια κάρτα μνήμης, οι προστατευμένες εικόνες δεν μετακινούνται. Αλλά, αν κάνετε φορμάτ στην κάρτα μνήμης, όλα τα δεδομένα θα διαγραφούν και οι φάκελοι θα δημιουργηθούν ξανά στο σύστημα.
Τα πλεονεκτήματα του να κάνετε φορμάτ στην sd κάρτα
Βοηθάει να διορθωθούν θέματα που μπορεί να έχει η κάρτα μνήμης και βελτιώνει την απόδοσή της. Αν διαγράψετε εικόνες από την κάρτα, στην πραγματικότητα δεν διαγράφονται. Ουσιαστικά, αυτό σας επιτρέπει να γράψετε νέες εικόνες πάνω στις άλλες. Κάνοντας, όμως, φορμάτ, όλα τα δεδομένα εξαφανίζονται. Οπότε, αυτό βελτιώνει την απόδοση της κάρτας.
Πριν τη διαγραφή εικόνων από την κάρτα μνήμης σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο σύστημα ή σε εξωτερικές συσκευές. Από τη στιγμή που τα δεδομένα σας έχουν διαγραφεί, δεν θα μπορείτε να τα επανακτήσετε.
Συμβουλές για το πώς να χειρίζεστε την κάρτα μνήμης sd
Να κάνετε τα παρακάτω:
- Να κάνετε φορμάτ σε μια καινούρια κάρτα, όταν την χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά.
- Πριν χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD ή SDHC, ξεκλειδώστε την προστασία κάρτας, που βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά της.
- Το να χρησιμοποιείτε μικρές κάρτες αντί για μία μεγάλη είναι πιο συνετή επιλογή.
- Να κάνετε φορμάτ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρείτε την καλή της απόδοση και να διορθώνονται τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει.
- Να κάνετε φορμάτ όταν η κάρτα βρίσκεται στην κάμερα, όχι στον υπολογιστή. Το φορμάτ στον υπολογιστή, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμβατότητας ή να μειώσει την ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων.
- Να ελέγξετε τα χαρακτηριστικά της κάρτας: Ελέγξτε τη συμβατότητα της κάμερας και της κάρτας μνήμης προτού την αγοράσετε. Ακόμα, θα πρέπει να ελέγξετε τη μέγιστη χωρητικότητα κάρτας που δέχεται η κάμεράς σας, καθώς και τη συμβατότητα της κάρτας μνήμης με τη μονάδα ανάγνωσης της κάρτας.
- Να αφαιρείτε την κάρτα μνήμης, αφού κλείνετε την κάμερά σας και να αποφεύγετε να αφαιρείτε την κάρτα μνήμης ή να κλείνετε την κάμερά σας, όταν μεταφέρετε αρχεία σε κάποια άλλη συσκευή.
- Η μονάδα ανάγνωσης της κάρτας μνήμης θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και προτιμότερο είναι η κάρτα και η μονάδα ανάγνωσης να είναι του ίδιου κατασκευαστή.
- Οι μπαταρίες της κάμερας θα πρέπει να είναι αρκετά φορτισμένες, όταν αποθηκεύετε ή μεταφέρετε αρχεία σε κάποιο άλλο σύστημα.
- Όλες οι κάρτες μνήμης έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Όταν έρθει η ώρα να πετάξετε την κάρτα σας, καταστρέψετε την πρώτα.
Να μην κάνετε τα παρακάτω:
- Μην χρησιμοποιείτε την κάρτα μνήμης σας σε διαφορετική κάμερα, γιατί μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και να καταστραφούν τα δεδομένα σας. Αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε σε μια νέα συσκευή, να κάνετε φορμάτ.
- Μην διαγράφετε την κάρτα μνήμης από τον υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε την κάμερά σας.
- Μην συνεχίζετε να βγάζετε φωτογραφίες, όταν η κάρτα σας είναι σχεδόν γεμάτη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη κεφαλή της κάρτας.
- Μην αφαιρείτε την κάρτα μνήμης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποθήκευσης των εικόνων. Αφήστε τη διαδικασία να τελειώσει, κλείστε την κάμερά σας και μετά αφαιρέστε την κάρτα μνήμης.
- Μην κλείνετε την κάμερά σας όσο αποθηκεύονται φωτογραφίες.
- Μην αφαιρείτε την κάρτα, όσο τα περιεχόμενά της είναι ακόμα ανοιχτά στον υπολογιστή.
- Μην χρησιμοποιείτε φτηνές κάρτες μνήμης. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας κάρτες, όπως SanDisk, Panasonic, Sony, Kingston, Lexar και Olympus.
Ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμένη κάρτα SD
Όλα τα παραπάνω, φροντίζουν ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καταστροφής της κάρτας μνήμης σας.
Αλλά αν και πάλι, κάτι συμβεί και χάσετε τα δεδομένα σας, μην πανικοβάλεστε.
Αφαιρέστε την κάρτα μνήμης και απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για την επαγγελματική ανάκτηση των δεδομένων σας.
Πώς μπορούμε να κάνουμε Ανάκτηση Δεδομένων απο κάρτα SD και micro SD
Η ανάκτηση δεδομένων από MicroSD κάρτα έχει δύο στάδια:
- Μηχανική ή χημική επεξεργασία της κάρτας ώστε να μπορέσουμε να διαβάσουμε το περιεχόμενο της από εσωτερικές επαφές του Monolith Chip που περιέχει και όχι από τις εξωτερικές επαφές του.
- Αφού διαβάσουμε το περιεχόμενο της MicroSD κάρτας, το οποίο είναι διανεμημένο σε πολλαπλά κομμάτια, πρέπει με ερευνητικές μεθόδους να εντοπίσουμε τον αλγόριθμο εγγραφής των δεδομένων ώστε να πάρουμε τα αρχεία. Αυτό μπορεί να πάρει αρκετές εβδομάδες ή και μήνες.
Αποκωδικοποίηση των NAND Chips
Όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξάγουμε δεδομένα από μία κάρτα SD, ή από ένα στικάκι USB τότε γίνεται προσεκτική αποκόλληση του NAND chip που βρίσκεται πάνω στο κύκλωμα.
Το NAND chip αυτό περιέχει όλα τα δεδομένα που υπήρχαν στο αποθηκευτικό μας μέσο και βασική προϋπόθεση είναι να βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση.
Τα δεδομένα που βρίσκονται στο chip αυτό, είναι καταγεγραμμένα στο δεκαεξαδικό σύστημα και κωδικοποιημένα. Την αποκωδικοποίηση τους ουσιαστικά αναλαμβάνει το Controller chip το οποίο συνήθως είναι κατεστραμμένο.
Η εργασία μας λοιπόν στηρίζεται στην εξαγωγή των κωδικοποιημένων δεδομένων (Dump the NAND chip) και αποκωδικοποίηση τους.
Ο αλγόριθμος αποκωδικοποίησης ενός NAND chip μπορεί να είναι απλός, δηλαδή να πάρει στον τεχνικό κάποιες εργατοώρες για να βρει τον τρόπο κωδικοποίησης, αλλά μπορεί να είναι και ιδιαίτερα πολύπλοκος και να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να αποκωδικοποιηθούν τα δεδομένα.
Η διάρκεια της έρευνας αυτής επιβαρύνει τη τελική τιμή της ανάκτησης.
Στα εργαστήρια TicTac Laboratories γίνεται καθημερινά παραλαβή μεγάλου όγκου NAND chips από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό διότι διαθέτουμε τόσο τα εργαλεία όσο και την εξειδίκευση στην αποκωδικοποίηση των NAND chips.
Η ερευνητική ομάδα μας έχει βοηθήσει στην αποκωδικοποίηση εκατοντάδων αλγορίθμων NAND chips και συνεχώς ανατροφοδοτεί με την έρευνα της τις εταιρίες ανάκτησης δεδομένων του εξωτερικού και τις κατασκευάστριες εταιρίες.
Με συνεργασίες τόσο στη Ρωσία όσο και στην Κίνα, αλλά και με συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, η ερευνητική ομάδα της TicTac Labs μπορεί να καταφέρει περιπτώσεις που θεωρήθηκαν “μη ανακτήσιμες” αρκεί το NAND chip να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.