Δείτε το νέο μας βίντεο για τις online απάτες.

Κλείσιμο Μενού
Διασώζουμε τα αρχεία σας από το 1999!

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Χάσατε τα αρχεία σας λόγω απροσεξίας ή λόγω μηχανικού προβλήματος του σκληρού σας δίσκου; Σβήσατε κατά λάθος κάποιο σημαντικό αρχείο από τον κάδο ανακύκλωσης, κάνατε το σκληρό σας δίσκο format ή ξαφνικά σταμάτησε να εμφανίζεται ο σκληρός δίσκος σας στον υπολογιστή;

Η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, αλλά με την τεχνογνωσία που έχουμε μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383
Anaktisi Dedomenon Apo Plimmyra Kai Nero Se Sklirous Diskous Kai Servers

Τα ποσοστά επιτυχίας μιλάνε από μόνα τους!

Ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένο δίσκο

Όλοι οι σκληροί δίσκοι (HDD, SSD, SAS, SCSI, USB δίσκοι, εσωτερικοί, εξωτερικοί), μπορεί κάποια στιγμή να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες.  Από κατεστραμμένο μοτέρ και κεφαλή, μέχρι προβλήματα στην πλακέτα ή το firmware.

Όπως είναι λογικό κάθε βλάβη αποτελεί και μια ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικές τεχνικές και μεθόδους αντιμετώπισης. Και φυσικά, οι ενέργειες του κάθε τεχνικού διαφοροποιούνται ανάλογα με τα αίτια του προβλήματος.

 • Έπεσε πάνω στο σκληρό νερό;
 • Δεν ξεκινάει καθόλου να γυρίζει ο δίσκος;
 • Ακούγεται θόρυβος απο το δίσκο;
 • Εξαφανίστηκε ξαφνικά από το σύστημα;

Στην TicTac αν και επιτυγχάνουμε ποσοστά ανάκτησης δεδομένων άνω του 95%, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες είναι αδύνατη η επαναφορά των αρχείων.

Δείτε παρακάτω ποιες περιπτώσεις είναι αυτές.

Broken Hard Disk

Είναι σίγουρο οτι θα κάνετε ανάκτηση δεδομένων απο μηχανική βλάβη;

Η Tictac εξειδικεύεται από το 1999 στην αλλαγή κεφαλών σκληρού δίσκου & τις μηχανικές βλάβες των δίσκων. Η ομάδα μας αποτελείται απο έμπειρους μηχανικούς ανάκτησης δεδομένων και έχουμε φέρει εις πέρας χιλιάδες υποθέσεις.

Παρ’ ολα αυτά, δυστυχώς στην δουλειά μας τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το αντικείμενο εργασίας μας είναι ερευνητικού χαρακτήρα και οι κατασκευάστριες εταιρίες δεν μας βοηθάνε να έχουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, οπότε καταφεύγουμε σε αντίστροφη μηχανική για να ανακτήσουμε τα δεδομένα σας.

Η απάντηση λοιπόν είναι οτι παρόλο που έχουμε υψηλά ποσοστά επιτυχημένων ανακτήσεων, δεν μπορούμε να σας δώσουμε καμμία εγγύηση οτι θα ανακτηθούν τα δεδομένα σας μέχρι να τελειώσουμε την εργασία μας.

Για το λόγο αυτό η υπηρεσία της ανάκτησης δεδομένων πληρώνεται στο τέλος και με την επιτυχημένη εξαγωγή των δεδομένων σας. Προβλήματα κεφαλών και μηχανικά προβλήματα στο σκληρό δίσκο συνήθως απαιτούν χρονικά πολύ μεγάλο διάστημα να ανακτηθούν!

Post Gallery 2

Kατηγορίες Bλάβης Σκληρών Δίσκων

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε σε ποιά κατηγορία βλάβης ανήκετε, τότε ελέγξτε την περιγραφή συμπτωμάτων απο τις διάφορες κατηγορίες βλάβης και ταιριάξτε κάποιο απο τα συμπτώματα με το δικό σας:

 1. Πλήρως λειτουργικός δίσκος με χαμένα αρχεία
 2. Πρόβλημα στο εσωτερικό πρόγραμμα (firmware) 
 3. Πρόβλημα στην πλακέτα 
 4. Μηχανικό πρόβλημα
Allagi Kefalon Diskou Head Swap Hard Disk Data Recovery

Έχασα τα αρχεία μου. Τι πρέπει να κάνω;

Exasa Ta Arxeia Mou

Το Α και το Ω στην ανάκτηση δεδομένων οποιασδήποτε συσκευής είναι η τεχνογνωσία και η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η εκάστοτε τεχνική εταιρεία – τεχνικός.

Είναι συχνό φαινόμενο, οι ιδιοκτήτες των προβληματικών αποθηκευτικών μέσων να προσπαθούν μόνοι τους να επιδιορθώσουν το ζήτημα ή να απευθύνονται σε ανθρώπους χωρίς εμπειρία, με αποτέλεσμα να κάνουν ακόμα περισσότερη ζημιά, μειώνοντας τις πιθανότητες επαναφοράς των δεδομένων.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν, όταν χάνονται κρίσιμα αρχεία, να επιλέξετε με προσοχή ποιος θα επέμβει στο μέσο σας.

Εμπιστευτείτε τις συσκευές σας σε ανθρώπους με αποδεδειγμένη εμπειρία!
Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383
Aegean
Alpha Bank
Dei
Eurobank
Ote
Revoil
Alpha
Dell
Media Markt
Plaisio
Shell
Siemens
Toshiba
Wind

Πάρτε πίσω τα δεδομένα σας σε 3 απλά βήματα

Εμπιστευτείτε τα αρχεία σας σε ανθρώπους με αποδεδειγμένη εμπειρία!

1

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ένας ειδικός θα καταγράψει άμεσα το πρόβλημά σας και θα ανοίξει αριθμό προτεραιότητας.

2

Στείλτε μας το σκληρό σας δίσκο

Μπορείτε να το φέρετε από τις εγκαταστάσεις μας (ή σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα), ή να στείλουμε δική μας courier να το παραλάβει εντελώς Δωρεάν.

3

Πάρτε πίσω τα δεδομένα σας

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σας στέλνουμε με courier την μονάδα και τα δεδομένα σας.

Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383
Endeiktika Kosti

Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο;

Δείτε αναλυτικά τις τιμές μας πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Υπάρχουν 3 κατηγορίες τιμών, ανάλογα την φύση του προβλήματος.

Πλήρως λειτουργικός δίσκος με χαμένα αρχεία

Logical Data Recovery είναι η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων από πλήρως λειτουργικό δίσκο όπου έχουν χαθεί αρχεία. Μερικά από τα κοινά προβλήματα αυτής της κατηγορίας είναι παρακάτω:

 • Υπάρχει χαμένο partition – πρόβλημα στη διχοτόμηση
 • Κατεστραμμένο partition – partition το οποίο δεν αναγνωρίζεται ή διαγράφηκε
 • Διαγραφή αρχείων κατά λάθος
 • Πρόβλημα σε αρχεία από επίθεση ιού / spyware
 • Σβησμένα email
 • Χάθηκαν τα email (απο Outlook, Outlook express, Thunderbird κλπ) – πρόβλημα σε .pst αρχείο
 • Πρόβλημα σε βάση δεδομένων – δεν μπορεί να ανοίξει το sql ή το mdb αρχείο
 • Εγγραφή αρχείων πάνω από άλλα
 • Σβησμένα έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα για την επαναφορά διαγραμμένων αρχείων

Πρόβλημα στο εσωτερικό πρόγραμμα (firmware) και επισκευή σκληρού δίσκου

Επισκευή Firmware και επιδιόρθωση Σκληρού δίσκου

Τα παρακάτω προβλήματα είναι συχνά συμπτώματα ενός σκληρού δίσκου με πρόβλημα στο Firmware.

 • Μου είπε ο τεχνικός ότι χρειάζομαι επιδιόρθωση Firmware στο δίσκο μου.
 • Ο σκληρός δίσκος ξαφνικά εξαφανίστηκε από το σύστημα μου.
 • Ο σκληρός δίσκος εμφανίζει χωρητικότητα 0GB και δεν υπάρχουν αρχεία.
 • Ο σκληρός δίσκος ζητάει format.
 • O σκληρός δίσκος ακούγεται να γυρίζει αλλά δεν έχω πρόσβαση στα δεδομένα.
 • Βλέπω το δίσκο και τη χωρητικότητα του αλλά δεν έχω πρόσβαση στα δεδομένα.
 • Πρόβλημα Firmware σε σκληρό δίσκο.

Τα παραπάνω προβλήματα δεν αποτελούν φυσικά μια έγκυρη διάγνωση του δίσκου εάν τα συναντήσετε, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να διαπιστωθεί μόνο κατόπιν ελέγχου από εξειδικευμένα διαγνωστικά εργαλεία.

Τι Είναι και γιατί χαλάει το Firmware του Σκληρού Δίσκου;

To firmware ενός σκληρού δίσκου θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως το “λειτουργικό σύστημα” του σκληρού δίσκου. Είναι κώδικας ο οποίος κατευθύνει τη λειτουργία των διάφορων ηλεκτρονικών και μηχανικών μερών του δίσκου.

Χωρίς λειτουργικό firmware ο σκληρός δίσκος δεν μπορεί να επιτελέσει καμμία λειτουργία ανάγνωσης ή εγγραφής.

Το firmware δεν έχει να κάνει με την επαναφορά διαγραμμένων αρχείων.

Το firmware βρίσκεται στις περισσότερες συσκευές σκληρών δίσκων, γραμμένο τόσο στα platters (επιφάνειες δεδομένων) του hard disk όσο και στην πλακέτα του δίσκου σε κάποια συγκεκριμένα chip.

Άρα είτε ένα ηλεκτρονικό πρόβλημα στην πλακέτα, είτε κάποια bad sectors στην επιφάνεια του δίσκου μπορούν να “χαλάσουν” την αναγνωσιμότητα αυτή του κώδικα και να καταστήσουν άχρηστο ένα σκληρό δίσκο.

Εκεί ενδεχομένως απαιτείται τόσο η επιδιόρθωση firmware δίσκου όσο και η αλλαγή κεφαλών σκληρού δίσκου ή η ηλεκτρονική επισκευή των μερών του.

Πως Γίνεται η Επισκευή Firmware Σκληρού Δίσκου;

Η αποκατάσταση του firmware του δίσκου είναι μια εξειδικευμένη εργασία που πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων τα οποία διαθέτουν εταιρίες ανάκτησης δεδομένων όπως η TicTac.

Με τη χρήση αυτών των μηχανημάτων, τις εξειδικευμένες ενέργειες αλλά και τη χρήση του κατάλληλου συνδυασμού από firmware άλλων υγειών δίσκων, μπορεί σιγά σιγά να αποκατασταθεί η λειτουργία ενός χαλασμένου δίσκου με πρόβλημα στο firmware.

Η αποκατάσταση του προβληματικού firmware μπορεί να πάρει από μερικά λεπτά έως και αρκετές ημέρες. Κάποιες φορές δε, λόγω της κρισιμότητας των μερών του κώδικα που χάλασε, υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να επισκευαστεί ο δίσκος.

Συνήθως οι δίσκοι οι οποίοι έχουν firmware προβλήματα επισκευάζονται και δεν καταστρέφονται από τη διαδικασία της ανάκτησης δεδομένων, κάτι που ισχύει για προβλήματα μηχανικής φύσεως.

Πρόβλημα ηλεκτρονικής πλακέτας σε σκληρό δίσκο

Πολλές φορές ένας σκληρός δίσκος παρουσιάζει πρόβλημα ηλεκτρονικής πλακέτας, δηλαδή κάποια υπέρταση, μια κακή σύνδεση, ένα κακής ποιότητας καλώδιο ή ένα Dock Station δίνει παραπάνω ρεύμα και μας καίει την ηλεκτρονική πλακέτα του δίσκου μας. Το καλό έιναι οτι έχουμε ένα υψηλό ποσοστό ανάκτησης δεδομένων εάν δεν κάνετε άλλες ενέργειες.

Κάποια απο τα συμπτώματα είναι τα παρακάτω:

 • Ο σκληρός δίσκος έχει καμένο chip και μυρίζει καμμένο;
 • Μυρίζει η πλακέτα του δίσκου έντονα;
 • Υπάρχει υπερθέρμανση στην ηλεκτρονική πλακέτα;
 • Δεν ξεκινάει καθόλου να γυρίζει ο δίσκος;
 • Ο σκληρος δισκος δεν παίρνει ρεύμα καθόλου;
 • Έχουν σπάσει τα βίσματα σύνδεσης του δίσκου;
 • Κάηκε η πλακέτα του σκληρού δίσκου;
 • Υπάρχει πρόβλημα ηλεκτρονικής πλακέτας (PCB) στον σκληρό δίσκο μου;

Πρόβλημα στην πλακέτα του σκληρού δίσκου (πρόβλημα στο PCB)

Ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στους δίσκους που παραλαμβάνουμε στο εργαστήριο μας είναι οι ηλεκτρονικές βλάβες σε κάποιο σημείο του κυκλώματος τις πλακέτας του δίσκου (δηλαδή το PCB). Καμμένες αντιστάσεις, δίοδοι, σκασμένα ολοκληρωμένα chip, χαλασμένοι “δρόμοι” είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά απο το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

Υπερτάσεις απο το δίκτυο του ρεύματος μπορεί να περάσουν μέσα στο σύστημα του υπολογιστή μας και να προκαλέσουν ηλεκτρονική ζημιά σε ευαίσθητα κυκλώματα όπως αυτό του σκληρού δίσκου. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις χρησιμοποιείτε UPS με σταθεροποιητή τάσης. Αρκετές φορές μπορεί η υπέρταση να προκληθεί και απο το ίδιο το τροφοδοτικό του υπολογιστή, συμβάν απο το οποίο δεν μπορούμε να προστατευθούμε.

Μια υπέρταση όταν φτάσει στην ηλεκτρονική πλακέτα του δίσκου, μπορεί απλά να καταστρέψει μια δίοδο ή να προχωρήσει στα ολοκληρωμένα κυκλώματα και τότε η ζημιά ειναι μεγαλύτερη. Πολύ συχνό πρόβλημα κυρίως στους Western Digital είναι η καταστροφή του SMOOTH chip πάνω στην πλακέτα, που ειναι το σύστημα οδήγησης της κεφαλής.

Όταν παρουσιάζεται τέτοια βλάβη συνήθως το ρεύμα έχει περάσει και μέσα στο δίσκο και έχει κάψει και το κύκλωμα του Pre Amplifier που βρίσκεται πάνω στην κεφαλή του δίσκου.

Οι περιπτώσεις όπου έχουμε πρόβλημα ηλεκτρονικής πλακέτας στους σύγχρονους δίσκους, δεν είναι κάτι απλό. Όλοι διαθέτουν ένα ROM chip το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί ή να προγραμματιστεί ξανά, με χρήση ειδικών εργαλείων όπως το PC-3000. Τέτοια εργαλεία δεν διατίθενται ευραίως στην αγορά λόγω του μεγάλου κόστους τους.

Στην TicTac υπάρχουν εξειδικευμένα εργαλεία επισκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ειδικά για σκληρούς δίσκους αλλά και άλλα εργαλεία τα οποία επιτρέπουν την επισκευή ή τον επαναπρογραμματισμό της πλακέτας του δίσκου, ώστε να γίνει αποτελεσματική ανάκτηση δεδομένων.

Τεχνικά θέματα

Δεν είναι συνετό να δοκιμάζετε να αντικαταστήσετε την πλακέτα του δίσκου σας!

Ένα πρόβλημα ηλεκτρονικής πλακέτας μπορεί να είναι μόνο το φαινομενικό πρόβλημα. Όταν περνάει υπέρταση απο το ηλεκτρονικό κύκλωμα του δίσκου μπορεί να περάσει και μέσα στο δίσκο και να κάψει το κύκλωμα του preamplifier.

Αν αποπειραθεί αλλαγή πλακέτας στο δίσκο, έστω και συμβατής και το πρόβλημα δεν είναι η πλακέτα αλλά ο preamplifier του δίσκου ή οι κεφαλές του, τότε μπορεί να καταστήσετε τον δίσκο σας μη ανακτήσιμο λόγω εσωτερικής κακής λειτουργίας. Στο εργαστήριο μας πριν αποφανθούμε οτι φταίει η πλακέτα του δίσκου, ελέγχεται εκτενώς με το διαγνωστικό εργαλείο ούτως ώστε να διαπιστωθεί οτι είναι λειτουργική και αν όχι που βρίσκεται το πρόβλημα.

Οι πλακέτα του δίσκου στα νέα μοντέλα πριν τοποθετηθεί σε δίσκο πρέπει να επαναπρογραμματιστεί για να λειτουργήσει.

Δεν πρέπει να πειράζετε την αρχική πλακέτα του δίσκου σας και θα πρέπει πάντα να έχουμε την αρχική πλακέτα για να κάνουμε ανάκτηση. Πολλές απο τις πληροφορίες για την εκκίνηση του δίσκου βρίσκονται αποθηκευμένες μόνο στην αρχική πλακέτα του δίσκου.

Στο internet θα βρείτε αρκετούς να πουλάνε πλακέτες δίσκων. Για τους παραπάνω λόγους δεν ειναι συνετό να θέτετε τα δεδομένα σας σε κίνδυνο με πειραματισμούς. Αν τα δεδομένα σας δεν είναι τόσο σημαντικά και δεν μπορείτε να επωμισθείτε το κόστος της ανάκτησης δεδομένων, μπορείτε να πειραματιστείτε. Αν όμως πρόκειται για σημαντικά αρχεία για τα οποία δεν έχετε backup, δεν είναι συνετό να τα θέσετε σε κίνδυνο. Πολλές φορές οι πειραματισμοί των πελατών μας έχουν καταστήσει τους δίσκους μη ανακτίσημους απο κανένα.

Η πιο ορθή τακτική ειναι να απευθυνθείτε στην εταιρία μας πριν κάνετε οτιδήποτε, να πάρετε μια οικονομική προσφορά και αν δεν αντέχετε το κόστος να πειραματιστείτε.

Μηχανικό πρόβλημα και επιδιόρθωση εσωτερικού ή εξωτερικού σκληρού δίσκου

Bad Sectors – Κατεστραμμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου

Όταν παρατηρούμε στο σκληρό μας δίσκο οτι μπορεί ναι μεν να διαβάσει αλλά ξεκινάει το copy των αρχείων αλλά δεν μπορεί να ολοκληρώσει, ή οτι κάποιοι φάκελοι ή κάποια αρχεία δεν εμφανίζονται τότε μάλλον στην επιφάνεια του δίσκου (στα platters) έχουμε προβλήματα.

Εκεί θα πρέπει να γίνει είτε αλλαγή κεφαλών στο δίσκο, σε ειδικό clean room και με εξειδικευμένα εργαλεία, για να μην δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα, είτε θα πρέπει με προσοχή να πάρουμε ότι αρχεία μπορούμε απο τις υγειείς περιοχές του δίσκου. Αυτά όλα απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Αλλαγή κεφαλών σκληρού δίσκου ή μηχανική βλάβη

Η αλλαγή κεφαλών για την επισκευή ενός εσωτερικού ή εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι ένα απο τα ιδιαίτερα προβλήματα καθώς η διαθεσιμότητα συμβατών ανταλλακτικών όσο και η κατάσταση του δίσκου επηρεάζουν τα ποσοστά μας, παρόλο που γνωρίζουμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη εργασία πολύ καλά.

Ένα πολύ συχνό σύμπτωμα για μηχανικό πρόβλημα ειναι όταν ο σκληρός δίσκος δεν μπορεί να ξεκινήσει και ακούγεται τικ τακ – Click of Death, όπως ακριβώς το όνομα της εταιρίας μας TicTac.

Τα παραπάνω συμπτώματα δυστυχώς δηλώνουν συνήθως μηχανικό πρόβλημα στο εσωτερικό του δίσκου. Φυσικά δεν είναι σίγουρο πως ο δίσκος σας σίγουρα έχει μηχανικό πρόβλημα αν παρουσιάζει καποια απο τις παραπάνω συμπεριφορές. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας, αναφορικά με την αλλαγή κεφαλών του σκληρού δίσκου.

Aνάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο

Τα τελευταία χρόνια οι εξωτερικοί δίσκοι έχουν γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη.

Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες αποθήκευσης αρχείων μεγαλώνουν καθημερινά, επομένως είναι λογικό να μην χωράνε όλα τα αρχεία στον εσωτερικό δίσκο ενός υπολογιστή.

Επιπλέον, οι εξωτερικοί δίσκοι επιτελούν ένα ακόμα εξαιρετικά σημαντικό έργο, αυτό του back – up των αρχείων. Πόσοι από εμάς δεν έχουν τουλάχιστον έναν εξωτερικό δίσκο στον οποίο έχουμε μεταφέρει όλα τα αρχεία μας (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.λπ.).

Είναι λογικό λοιπόν, να μη θέλουμε ούτε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κάποια βλάβη που θα μας στοιχίσει όλα τα αντίγραφα ασφαλείας μας.

Οι εξωτερικοί δίσκοι, είτε SSD είτε HDD, δε διαφέρουν πολλοί από τους εσωτερικούς. Έχουν όμως μια ιδιαιτερότητα.

Λόγω της φύσης τους εκτίθενται σε περισσότερους κινδύνους. Για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να πέσουν κάτω, να ξεχαστούν σε αφιλόξενο περιβάλλον, να βραχούν και γενικότερα να κακομεταχειριστούν.

Σε αυτή τη περίπτωση, αν θέλετε να σώσετε τα αρχεία σας, θα πρέπει να εμπιστευτείτε το αποθηκευτικό μέσο σας σε εξειδικευμένους ανθρώπους που γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.

Στην Tic Tac εξειδικευόμαστε στην ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό δίσκο, από ένα τεράστιο εύρος μοντέλων και τεχνολογιών.

Σε ποιές περιπτώσεις είναι αδύνατη η ανάκτηση δεδομένων;

Συνήθως οι περιπτώσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε ανάκτηση δεδομένων είναι οι ακόλουθες:

 • Ο πελάτης έχει δοκιμάσει μόνος του να ανοίξει το δίσκο
 • Κάποιος τεχνικός υπολογιστών έχει ανοίξει πριν απο εμάς το δίσκο
 • Ο πελάτης έχει πάει το δίσκο σε 1-2 εταιρίες ανάκτησης δεδομένων πριν τον φέρει στην TicTac Data Recovery
 • Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην επιφάνεια των Platters (τα δισκάκια όπου γράφονται τα δεδομένα)
 • Υπάρχουν γρατζουνιές έντονες στα Platter του δίσκου
 • Δεν μπορεί να βρεθεί συμβατός δωρητής δίσκος για να γίνει αλλαγή κεφαλών

Ανάκτηση δεδομένων μετά από format

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος ιδιοκτήτης ενός σκληρού δίσκου έκανε κατά λάθος format στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του. Και από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινάει η έρευνα. Είναι εφικτή η ανάκτηση των αρχείων μετά από το format;

Η απάντηση είναι πως ναι, αλλά απαιτείται εξειδικευμένα εργαλεία και ειδικά καταρτισμένους τεχνικούς.

Όταν έχει γίνει format σε έναν σκληρό δίσκο, ακόμα και αν έχει επανεγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα, μπορούν να διασωθούν τα δεδομένα σας. Πως όμως θα γίνει αυτό;

Καταρχήν, θα πρέπει άμεσα να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην εγγραφούν νέα δεδομένα πάνω στο σκληρό σας δίσκο. Αν έχετε εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα, τότε η απόλυτη επαναφορά των αρχείων είναι αρκετά δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά, κάποια ή ακόμα και τα περισσότερα από τα αρχεία σας μπορούν να διασωθούν.

Είναι όμως απαραίτητο να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους ανθρώπους και να μην εμπιστευθείτε αμφιβόλου ποιότητας software που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική και λεπτή διαδικασία.