Ανάκτηση δεδομένων απο πλημμύρα και νερό σε σκληρούς δίσκους και Servers απο την περιοχή της Καρδίτσας

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες στο εργαστήριο της Tictac Data Recovery οι μηχανικοί μας εργάζονται σε 24ωρες βάρδιες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν Ανάκτηση δεδομένων απο πλημμύρα και νερό σε σκληρούς δίσκους και Servers που ήρθαν απο την περιοχή της Καρδίτσας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περιοχής.

Δεκάδες επιχειρηματίες απο την περιοχή της Καρδίτσας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τις επιχειρήσεις τους, καθώς πέρα απο τις φυσικές και υλικές καταστροφές που προέκυψαν απο την επέλαση του Ιανού οι πλημμύρες κατέστρεψαν και την πληροφοριακή υποδομή και υπήρξαν σημαντικές απώλειες δεδομένων.

3 δύσκολες εβδομάδες με πολλές υποθέσεις ανάκτησης δεδομένων απο νερό

Στην Tictac τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχουν καταφτάσει εκατοντάδες αποθηκευτικά μέσα τα οποία λόγω του νερού σταμάτησαν να λειτουργούν και μέσα τους περιέχουν πολύ σημαντικά δεδομένα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα χρειάστηκε να πραγματοποιήσουμε:

Είναι δύσκολη η ανάκτηση δεδομένων σε σκληρό δίσκο που έχει πέσει στο νερό;

Να σημειωθεί οτι η ανάκτηση δεδομένων απο νερό, είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία καθώς πολλές φορές το νερό έχει διαβρώσει τα κυκλώματα των δίσκων και έχει περάσει υγρασία και στο εσωτερικό του δίσκου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα στις κεφαλές των δίσκων, στο μοτέρ και υπολείμματα στα Platter των δίσκων.

Οι ανακτήση δεδομένων απο σκληρό δίσκο με νερό διαρκεί πολύ περισσότερο απο μια τυπική υπόθεση και έχει λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας αλλά και υψηλότερο κόστος.

Στην περίπτωση της Καρδίτσας, λόγω της φυσικής καταστροφής η Tictac Data Recovery αποφάσισε να δώσει περεταίρω εκπτώσεις στην εργασία που θα γίνει απο επιχειρηματίες της περιοχής, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι υποθέσεις και να ανακτήσουν τα δεδομένα τους οι κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε μερικές μόνο απο τις φωτογραφίες των σκληρών δίσκων απο πλημμύρα που παραλάβαμε.

Πώς θα μπορούσαν να αποφύγουν οι επιχειρηματίες της Καρδίτσας την απώλεια δεδομένων;

Η καλύτερη λύση είναι μία και ακούει στο όνομα Tictac DRaaS Cloud Backup.

Το Tictac DRaaS (Disaster Recovery as a Service) είναι μια υπηρεσία που πληρώνεται σε ετήσια βάση και προστατεύει τα κρίσιμα δεδομένα σας απο:

  • Ακούσια διαγραφή αρχείων απο το χρήστη
  • Μόλυνση απο ιό Ransomware
  • Χαλασμένο σκληρό δίσκο ή USB Fash
  • Πλημμύρες
  • Φωτιές

Η υπηρεσία Tictac DRaaS μεταφέρει καθημερινά τα αρχεία σας στο Cloud και τα κρατάει ασφαλή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την προστασία των δεδομένων σας μέσω Cloud backup εδώ

Φωτογραφίες απο την ανάκτηση δεδομένων απο πλημμύρα

Παρακάτω θα δείτε μερικές απο τις δεκάδες υποθέσεις που λάβαμε.

Να σημειώσουμε οτι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας στείλανε πολλά μηνύματα στα οποία μας περιγράφανε οτι εάν δεν κάνουμε ανάκτηση θα κλείσει οριστικά η επιχείρηση τους.

Η Tictac Data Recovery και το προσωπικό της είναι δεσμευμένοι να κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους για να επαναφέρουν τα αρχεία.

Να ενημερώσουμε οτι στις περισσότερες περιπτώσεις ήδη έχουμε στείλει λίστες με τα ανακτήσιμα αρχεία και κάποιες βρίσκονται ακόμα στο εργαστήριο και εργαζόμαστε σε αυτές.