Το Φιλτράρισμα περιεχομένου Internet ή αλλιώς DNS Web Content Filtering η οποία μας επιτρέπει να ελέγξουμε σε ποιά websites έχει πρόσβαση ο υπολογιστής μας ή όλοι οι υπολογιστές του δικτύου μας.

Γιατί το Web Content Filtering είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση και για κάθε οικιακό χρήστη;

Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία εγκαθίσταται πολύ εύκολα στο δίκτυο σας και σας επιτρέπει να φιλτράρετε κάθε διεύθυνση στο Internet που ζητάνε να επισκεφτούν οι χρήστες του δικτύου σας.

 1. Προστατεύει τον οργανισμό σας ή το οικιακό σας δίκτυο απο κακόβουλες ιστοσελίδες που περιέχουν ιούς, Malware ή κακόβουλα προγράμματα και δεν τις αφήνει να εμφανιστούν
 2. Σας προστατεύει απο σελίδες Phishing (ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σκοπό να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία)
 3. Σας επιτρέπει να αποκλείσετε ιστοσελίδες βάσει συγκεκριμένων κατηγοριών (για παράδειγμα Ιστοσελίδες με περιεχόμενο gia ενηλίκους, Social Media, Αθλητικό περιεχόμενο κλπ)
 4. Δίνει τη δυνατότητα να αποκλείσετε την πρόσβαση στο διαδίκτυο συγκεκριμένες ημέρες και ώρες (παράδειγμα Επιτρέπονται τα Social Media απο τις 17:00 – 19:00 μόνο τα Σαββατοκύριακα)
 5. Διαθέτει κεντρική κονσόλα διαχείρισης μέσω του διαδικτύου που σημαίνει οτι ελέγχετε και ορίζετε τους κανόνες που ισχύουν στο δίκτυο σας ακόμα και απο το κινητό σας τηλέφωνο
 6. Οι κανόνες εφαρμόζονται σε όλες τις συσκευές του οργανισμού ή του οικιακού δικτύου (Υπολογιστές, Tablet, Κινητά τηλέφωνα, Smart TV κλπ)
 7. Σας επιτρέπει να παίρνετε τακτικές αναφορές για τα Sites που επισκέπτονται οι συσκευές του δικτύου σας στο email σας ή να τις βλέπετε στην κεντρική κονσόλα διαχείρισης
 8. Η δύναμη της υπηρεσία αυτής έγκειται στο γεγονός οτι υπάρχει μια ομάδα ειδικών η οποία καθημερινά ανακαλύπτει και κατηγοριοποιεί τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
 9. Δεν χρειάζεται καμμία διαχείριση ή συντήρηση, εκτός αν εσείς θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε συγκεκριμένα Sites στην λίστα αποκλεισμού ή συγκεκριμένες κατηγορίες
 10. Έχει παρατηρηθεί οτι το Web Content Filtering παρέχει αποτελεσματική προστασία απο μολύνσεις υπολογιστών, Ransomware και ιούς και αυξάνει την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας.

Σε τι περιπτώσεις χρειαζόμαστε Web Content Filtering (Υπηρεσία Φίλτρου Ιστοσελίδων);

Πρακτικά η υπηρεσία αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας και αύξησης παραγωγικότητας για πολλές περιπτώσεις και εφαρμόζεται παντού.

Συγκεκριμένα το Web Content Filtering (Φιλτρο περιεχομένου) είναι απαραίτητο στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρίες όπου απαιτείται η προστασία απο ιούς και κακόβουλα λογισμικά σε όλο το δίκτυο απο ένα κεντρικό σημείο
 • Σε μικρομεσαίες εταιρίες όπου υπάρχει ανειδίκευτο προσωπικό και χρησιμοποιεί το εταιρικό δίκτυο
 • Σε εταιρίες όπου απαιτείται ο αποκλεισμός ορισμένων Sites (όπως π.χ. Social Media) για την αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων
 • Σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς που απαιτείται να ελέγχεται το περιεχόμενο που έχουν πρόσβαση οι μαθητές
 • Σε δημόσια Wifi δίκτυα απο καφετέρες και εστιατόρια όπου πρέπει να γίνεται έλεγχος του περιεχομένου
 • Σε οικιακά δίκτυα όπου ο γονέας πρέπει να γνωρίζει και να ελέγχει με συγκεκριμένες ώρες και ημέρες την πρόσβαση στο διαδίκτυο και να αποκλείει ορισμένες κατηγορίες ιστοσελίδων

Πώς λειτουργεί το Web Content Filtering (Φιλτράρισμα περιεχομένου).

Έστω ένας χρήστης του δικτύου σας ζητάει να επισκεφτεί το Facebook

 • Πληκτρολογεί στο Facebook.com, το αίτημα αυτό στέλνεται στο Router του δικτύου.
 • Το Router με τη σειρά του πριν πάει να κατεβάσει την σελίδα Facebook.com στέλνει το αίτημα αυτό στο Content Filtering Service.
 • Το Φίλτρο περιεχομένου θα μάθει οτι η σελίδα Facebook.com είναι μια σελίδα Social Media, Enterntainment, Instant Messaging και θα κοιτάξει απο τους κανόνες που έχετε ορίσει αν είναι ασφαλής για να την παρουσιάσει στο χρήστη ή αν ανήκει σε κατηγορία που θέλετε να μπλοκάρετε την πρόσβαση της.
 • Αν επιτρέπεται, θα την εμφανίσει.
 • Αν δεν επιτρέπεται θα βγάλει στο χρήστη ένα μήνυμα οτι η σελίδα έχει αποκομμένη πρόσβαση απο το διαχειριστή.

Με τον τρόπο αυτό προστατευόμαστε μεταξύ άλλων και απο απειλές όπως:

 • Websites παράνομου λογισμικού
 • Ιστοσελίδες που περιέχουν ιούς
 • Sites τα οποία κάνουν Phishing (υποκλέπτουν τα στοιχεία μας)
 • Ιστοσελίδες που ανήκουν σε κατηγορίες που έχει αποκλείσει ο διαχειριστής του δικτύου

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα όταν υπάρχει έλεγχος και φιλτράρισμα περιεχομένου;

Πρόληψη απο ηλεκτρονικές επιθέσεις (Malware Sites / Phishing)

Προστατέψτε τα δίκτυα και τους χρήστες της υποδομής σας χρησιμοποιώντας ασφαλή πλοήγηση χωρίς την έγκριση του κάθε χρήστη

 • εμποδίστε αυτόματα την πρόσβαση σε επικίνδυνες ιστοσελίδες που είναι γνωστό ότι μεταφέρουν προγράμματα υποκλοπής
 • αποτρέψτε την πρόσβαση σε σελίδες που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό
 • περιορίστε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που κάνουν Phishing
 • μερική πρόληψη επιθέσεων Ransomware

Αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού

Με τη χρήση του Web Content Filtering μπορείτε να επιλέξετε σε ποιές σελίδες θα έχει πρόσβαση το προσωπικό σας και ποιές ακριβώς ώρες.

 • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε στις αναζητήσεις να επιλέγεται ώς προεπιλογή το Safe Search
 • Αποκλείστε ανεπιθύμητο περιεχόμενο για την αύξηση της παραγωγικότητας (όπως π.χ. Instant Messengers, Facebook, Social Media, Αθλητικές σελίδες, Gaming κλπ)

Απλοποίηση της διαχείρισης χρησιμοποιώντας διαφορετικές πολιτικές

Εάν στο περιβάλλον εργασίας σας ή στο οικειακό σας δίκτυο έχετε διαφορετικούς κανόνες που εφαρμόζονται για κάθε χρήστη, μπορείτε να προσαρμόσετε το Web Content Filter να κάνει φιλτράρισμα περιεχομένου με διαφορετικούς κανόνες.

Για παράδειγμα μπορείτε στο ένα τμήμα να επιτρέψετε την χρήση Social Media ενώ σε κάποιο άλλο τμήμα να την απαγορέψετε ή να την επιτρέψετε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Δυναμικό Φιλτράρισμα Περιεχομένου Ιστοσελίδων

Παρόλο που η ομάδα κατηγοριοποίησης περιεχομένου που εργάζεται σε μια υπηρεσία Content Filtering εργάζεται συνεχώς για να προσθέτει νέες σελίδες και να τις κατηγοριοποιεί, δεν είναι δυνατόν να έχει κάθε σελίδα κατηγοριοποιημένη.

Όμως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς υπάρχουν έξυπνα φίλτρα τα οποία λειτουργούν δυναμικά καθώς ο χρήστης πλοηγείται, με αποτέλεσμα αν δούν κάτι ύποπτο (όπως πχ πορνογραφικό περιεχόμενο, αναφορές σε Malware ή ιούς, εκτελέσιμα αρχεία κλπ) τότε μπλοκάρουν απευθείας τη σελίδα.

Φυσικά μέσα απο το περιβάλλον διαχείρισης μπορείτε να ξεμπλοκάρετε ένα website.

Ειδοποιήσεις και Αναφορές Πρόσβασης σε ιστοσελίδες

Υπάρχει μια εκτενής περιοχή στην οποία μπορεί ο διαχειριστής να κάνει εποπτία των domain names στα οποία έγινε κίνηση, ούτως ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο δίκτυο του. Επίσης μπορεί να παραλαμβάνει ημερήσιες, εβδομαδιαίες ή μηνιαίες προγραμματιζόμενες αναφορές.

Λίστα με δημοφιλή websites και κατηγορίες

Για το φιλτράρισμα περιεχομένου στα websites, Social Media σελίδων, καθώς και κατηγοριών περιεχομένου, υπάρχει μια πολύ μεγάλη κατηγοριοποίηση των σελίδων.

Με βάση αυτή την κατηγοριοποίηση, μπορείτε ο διαχειριστής εύκολα να επιλέξει να αποκλείσει οποιαδήποτε κατηγορία όπως το Facebook, το YouTube, το Twitter ή το Instagram και αυτό να μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο τοπικό δίκτυο LAN όσο και στο WiFi νεός οργανισμού

Web Content Filtering Filtrarisma Periexomenou Internet Categories

Για παράδειγμα μπορεί ο διαχειριστής να αποκλείσει την πρόσβαση σε sites για ηλεκτρονικές αγορές, μηχανές αναζήτησης, τυχερά παιχνίδια (gambling), sites γνωριμιών (Dating) ενώ παράλληλα να επιλέξει να επιτρέπει την πρόσβαση σε κάποιες απο αυτές, μέσω των εξαιρέσεων.

Μερικά Antivirus προσφέρουν Φιλτράρισμα Περιεχομένου, αυτό σε τι διαφέρει;

Η εγκατάσταση, ο συνολικός έλεγχος και η ευελιξία που προσφέρει η εξειδικευμένη υπηρεσία του Web Content Filtering δεν συγκρίνονται με τα φίλτρα τα οποία προσφέρονται απο τα αντιβιοτικά.

Επίσης το Φιλτράρισμα περιεχομένου σε κάποιους χώρους όπως Internet Cafe, Public Wifi, Σχολεία και Πανεπιστήμια έχει πολύ προνομιακή χρέωση σε σχέση με το να εγκατασταθούν ξεχωριστά αντιβιοτικά.

Τέλος η εργασία που γίνεται απο την ομάδα του Content Filtering στην κατηγοριοποίηση των Sites είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και δίνει σπάνια False positives.

Εύκολη Εγκατάσταση μέσα σε 15 λεπτά

Τις περισσότερες φορές η εγκατάσταση της υπηρεσίας Φιλτραρίσματος Περιεχομένου (DNS Content Filtering) δεν παίρνει πάνω απο 15 λεπτά και δεν απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να αλλάξει τους DNS Servers στο Router της υποδομής ή να αλλάξει τους default DNS Servers στο κάθε μηχάνημα και να αποτρέψει την αλλαγή τους απο τον ίδιο το χρήστη.

Τι κόστος έχει το DNS Web Content Filtering;

Υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές χρέωσης ανάλογα το είδος του οργανισμού (π.χ. επιχείρηση, σχολείο, ακαδημαικό ίδρυμα, Public Wifi, Internet Service Provider) με σκοπό να είμαστε ευέλικτοι και να κατανοούμε τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.

 • Σε γενικές γραμμές μια τυπική εγκατάσταση σε μια επιχείρηση έχει κόστος περίπου 100€ + ΦΠΑ το χρόνο  (για έως 5 χρήστες)
 • Μια οικιακή εγκατάσταση κοστίζει περίπου 45 +ΦΠΑ το χρόνο

Ο πελάτης μπορεί να αναλάβει μόνος του την εγκατάσταση ή να γίνει με δικό του τεχνικό ή να γίνει εξ’αποστάσεως απο το τεχνικό μας τμήμα.

Κάθε εγκατάσταση σε ένα Router απαιτεί περίπου 1 ώρα τεχνικής υποστήριξης απο μηχανικό κυβερνοασφάλειας.

Μπορώ να έχω ένα δοκιμαστικό λογαριασμό της υπηρεσίας;

Μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την δοκιμαστική χρήστη της υπηρεσίας TicTac Web Content Filtering.

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να συζητήσετε τις δυνατότητες μεταπώλησης της υπηρεσίας σε πελάτες σας.