Αν νομίζετε οτι επειδή έχετε έναν πολύ δύσκολο κωδικό ασφαλείας, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, τότε κάνετε λάθος! Χρειάζεται να έχετε δύσκολο κωδικό σε κάθε website που δημιουργείτε λογαριασμό!

Δείτε τη λίστα με τους πιο αδύναμους κωδικούς.

Image 16

Υπάρχουν πάρα πολλές γνωστές υπηρεσίες στο Internet, οι οποίες έχουν πέσει θύματα επιτυχημένης επίθεσης hackers και έχουν υποκλαπεί απο αυτές προσωπικά στοιχεία και online λογαριασμοί των χρηστών τους.

Αν ο κωδικός που χρησιμοποιείτε είναι κοινός σε αρκετές online υπηρεσίες, τότε το εργαλείο που θα παρουσιάσουμε σήμερα θα σας είναι χρήσιμο διότι θα σας πεί αν έχετε ήδη πέσει θύματα επιθέσεων απο hackers εμμεσα. Δηλαδή, αν λόγω κάποιας επίθεσης που έγινε στο LinkedIn, στην Adobe, στο Myspace κλπ έχει επηρεάσει το δικό σας λογαριασμό.

Η παραβίαση λογαριασμών στο LinkedIn που έγινε πριν ένα χρόνο περίπου ήταν μια απο τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Internet. Σε αγγελία στο Dark Web* κάποιος πούλαγε 117  εκατομμύρια LinkedIn κωδικούς. Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε αν έχει παραβιαστεί το email σας, υπάρχει μία ιστοσελίδα η οποία μπορεί να σας δώσει την απάντηση.Δύο πολύ χρήσιμες ιστοσελίδες

Στην ιστοσελίδα www.haveibeenpwned.com μπορείτε να βάλετε το email σας ή το user name σας και να δείτε εάν έχει παραβιαστεί ώστε να αλλάξετε άμεσα κωδικό.

Συμβουλή:

Καλό θα ήταν λοιπόν, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του μέηλ σας και να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε όλους σας τους λογαριασμούς.

Αν έχετε κουραστεί να απομνημονεύετε κωδικούς για τις διάφορες υπηρεσίες όπου δημιουργείτε λογαριασμό, τότε σίγουρα χρειάζεστε το πρόγραμμα Roboform το οποίο θα σας γλιτώσει απο το να θυμάστε και να πληκτρολογείτε κωδικούς. Δείτε το εδώ!