Banner

Μάθετε για την Tic Tac σε 3′ με το νέο εταιρικό μας βίντεο!

Κλείσιμο Μενού
Προστατευτείτε από τους Hackers

CYBER SECURITY – ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας – Cyber Security Services είναι επαγγελματικές λύσεις που προστατεύουν τα δίκτυα, τους υπολογιστές και τα συστήματα ενός οργανισμού, προστατεύοντας την εταιρεία από κυβερνο-επιθέσεις και μειώνοντας τον κίνδυνο ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργική συνέχεια και η ακεραιότητα των δεδομένων.

H TicTac προστατεύει τα δεδομένα σας από το 1999.

Μιλήστε με έναν ειδικό
+30 210 6897383
Cyber Security Header Image

Προστατεύουμε

τα δεδομένα σας την ιδιωτικότητά σας την δουλειά σας την ζωή σας
Υπάρχουν δύο τύποι εταιρειών: Αυτές που έχουν χακαριστεί και το γνωρίζουν και αυτές που δεν το γνωρίζουν ακόμα.
DMITRI ALPEROVITCH, AΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ MCAFFEE

Τι είναι Cyber Security;

Η Κυβερνοασφάλεια (Cyber Security) είναι μια διαδικασία κατά την οποία μαθαίνουμε, αναγνωρίζουμε και αποτρέπουμε ψηφιακές απειλές… δηλαδή κακόβουλους χρήστες ή αλλιώς hackers.

Οι κυβερνοαπειλές ή κυβερνοεπιθέσεις (Cyber Threats / Cyber Attacks) είναι ενέργειες που γίνονται από τρίτους με σκοπό να πάρουν πρόσβαση σε πόρους που δεν έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα, να καταστρέψουν ευαίσθητες και σημαντικές πληροφορίες, ούτως ώστε τελικά να αποσπάσουν χρήματα από χρήστες ή διακόπτωντας τη ροή εργασιών ενός οργανισμού. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις πιο συχνές απειλές:

 1. Ιοί των υπολογιστών, τα Ransomware & Malware
 2. Οι παραβιάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων απο κακόβουλους χρήστες (Hackers)
 3. Η παραβίαση ηλεκτρονικής ταυτότητας, (από taxisnet μέχρι Social Media)
 4. Οι ηλεκτρονικές απάτες σε επίπεδο οργανισμών ή ιδιωτών κλπ.

Η Κυβερνοασφάλεια (Cyber Security) πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ!

Άνθρωποι, επιχειρήσεις και οργανισμοί, αναζητούν διαρκώς τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατευτούν από κακόβουλες ενέργειες που έχουν σκοπό να τους βλάψουν. Πώς το επιτυγχάνουν;

Σίγουρα όχι μόνοι τους… Αφήστε την δουλειά της κυβερνοασφάλειας στην ομάδα της Tictac Cyber Security. Απλά ακολουθήστε το σύστημα μας.

Cyber Security Awards 2022 Cyber Security Awards 2023 Cyber-Security-Services-Provider-of-the-Year 2023 Cyber-Security-Team-of-the-Year 2023

Διαχείριση Κυβερνοασφάλειας – Managed Cyber Security (MSSP)

Όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες, τόσο εξελίσσονται οι κυβερνοεπιθέσεις.
Δυστυχώς όμως η παρακολούθηση της κυβερνοασφάλειας απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, εργαλεία και διαδικασίες… δεν γίνεται απλά απο τους ανθρώπους που φροντίζουν την μηχανογράφηση μας.

Φροντίζουμε να είστε πάντα, ένα βήμα μπροστά, με τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες Managed Cyber Security ή Managed Security Services Provider (MSSP)!

Ransomware incident response

Οι ιοί Ransomware κρυπτογραφούν τα αρχεία του υπολογιστή σας (τα κλειδώνουν δηλαδή) και ζητούν λύτρα για την επαναφορά τους. Μήν πληρώσετε!

Στην TicTac έχουμε αντιμετωπίσει επιτυχώς εκατοντάδες περιστατικά Ransomware και πλέον αναλαμβάνουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση του περιστατικού. Απο τον συντονισμό της διεύθυνσης και του τεχνικού τμήματος, την ανάκτηση δεδομένων, την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση λύτρων, την διερεύνηση του περιστατικού αλλά και την προστασία σας με την περάτωση του συμβάντος.

Στόχος μας είναι να μειώσουμε το χρόνο και το κόστος του business interruption κατα περίπου 80%, καθώς επίσης να διασφαλίσουμε τις υποδομές σας σε Cyber Security για μελλοντικές επιθέσεις.

System Hacked

Penetration Testing – Έλεγχος ευπαθειών δικτύου, ιστοσελίδας ή eshop

Το Penetration Testing είναι ζωτικής σημασίας για κάθε εταιρικό περιβάλλον ή οργανισμό, καθώς βελτιστοποιεί την ασφάλεια των υποδομών (π.χ. εσωτερικό δίκτυο, Website, Servers, Backups, κοινόχρηστοι πόροι κλπ), ώστε να είναι προστατευμένοι από τυχόν εξωτερικές επιθέσεις.

Δυστυχώς όμως, πολλοί μηχανικοί πληροφορικής δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να γνωρίζουν όλες τις ευπάθειες.

Στην Tic Tac απασχολούμε εξειδικευμένους μηχανικούς πληροφορικής που ειδικεύονται στα κενά ασφαλείας (Cyber Security Experts).

Σκοπός μας είναι να σας δείξουμε πόσο εύκολα μπορεί να μπεί ένας χάκερ στην υποδομή σας και τι ζημιά θα έκανε… πριν πραγματικά μπεί.

Penetration Testing
Aegean White
Alpha Bank White
Dei White
Eurobank White
Ote White
Revoil White
Alpha White
Dell White
Media Markt White
Plaisio White
Shell White
Siemens White
Toshiba White
Wind

Νιώστε ξανά ασφάλεια σε 3 απλά βήματα

Όταν έχετε πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης κάθε λεπτό μετράει … Tic Tac.

1

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε άμεσα με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη.

2

Λάβετε Κρίσιμες Οδηγίες

Σας δίνουμε οδηγίες και καθοδήγηση είτε βρίσκεστε σε κατάσταση επίθεσης, είτε ενδιαφέρεστε για πληροφορίες προστασίας.

3

Νιώστε ξανά ασφάλεια.

Ολοκληρώνουμε το έργο μας μόλις ολοκληρωθεί η  προστασία των υποδομών σας.

Μιλήστε με έναν ειδικό
+30 210 6897383
Δημιουργούμε τις διαδικασίες Παρέχουμε τις τεχνολογίες Εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους

Αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών Cyber Security

Εγγυημένες λύσεις προστασίας από τις πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις του χώρου.

Acronis
Brand Shield
Digimune
Microsoft Partner
Deep Instict
Comodo
Security Scoreboard

Ο τομέας του Cyber Security εμπλέκει 3 σημαντικούς παράγοντες:

01 Οι άνθρωποι / Χρήστες

Οι χρήστες πρέπει να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν βασικές αρχές ασφαλείας όπως η σωστή διαχείριση των passwords, να προσέχουν τα συνημμένα αρχεία, να μπορούν να κρίνουν ποια Sites μοιάζουν επικίνδυνα, να κάνουν συχνά backup και γενικότερα να ενημερωθούν κατάλληλα για να μπορούν να αναγνωρίσουν τις απειλές.

Ότι εργαλεία και να χρησιμοποιηθούν, εάν ο τελικός χρήστης δεν έχει γνώση για να εποπτεύει τις διαδικασίες και τα εργαλεία ή δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις κυβερνοαπειλές, είναι ο αδύνατος κρίκος στην αλυσίδα της κυβερνοασφάλειας.

02 Διαδικασίες

Οι οργανισμοί πρέπει να έχουν μελετήσει και εφαρμόσει ένα πλαίσιο στο πώς θα αντιμετωπίζουν οι χρήστες τις επιτυχημένες ή αποτυχημένες απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων.

Διαδικασίες φυσικά υπάρχουν ακόμα και σε ατομικό επίπεδο, για παράδειγμα η σωστή διαχείριση των Passwords, ασφαλής καταστροφή ευαίσθητων δεδομένων, οι ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος για να διασφαλίσει τα προσωπικά του δεδομένα και αρκετά άλλα θέματα που πρέπει να μελετηθούν.

Ακόμα και η εκπαίδευση των ίδιων των χρηστών ή των μελών ενός οργανισμού, ανήκει στις διαδικασίες της Cyber Security.

03 Τεχνολογία / Εργαλεία / Software

Η τεχνολογία είναι απαραίτητη ούτως ώστε να δώσει στους οργανισμούς και στους ιδιώτες τα εργαλεία τα οποία απαιτούνται για να προστατευτούν από τις κυβερνοεπιθέσεις.

Οι βασικές οντότητες που πρέπει να προστατευτούν μέσω των τεχνολογικών εργαλείων είναι: Endpoints (τερματικά), Έξυπνες συσκευές και Routers , το δίκτυο στο σύνολο του αλλά και το Cloud.

Απαιτούνται προχωρημένα εργαλεία όπως Firewalls, DNS Content filters, Malware προστασία, Antivirus, Cloud Backup, Bare Metal Backup & Disaster Recovery, UTM (Unified Threat Management) και email security λύσεις.

Ποιός είναι ο σκοπός της Κυβερνοασφάλειας;

Σκοπός σε μια σωστή στρατηγική Cyber Security είναι να εξασφαλίσουμε για τα δεδομένα μας τα παρακάτω:

01 Confidentiality (Εμπιστευτικότητα των δεδομένων)

Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε οτι τα αρχεία που θέλουμε να παραμείνουν ιδιωτικά ή εμπιστευτικά δεν θα είναι διαθέσιμα σε κάποιον τρίτο που δεν έχει την κατάλληλη έγκριση για να έχει πρόσβαση στα αρχεία μας.

Για παράδειγμα η προσωπικές μας φωτογραφίες ή τα οικονομικά στοιχεία ενός οργανισμού θα πρέπει να είναι κατάλληλα προστατευμένα με τα κατάλληλα δικαιώματα ώστε να μην πέσουν στα χέρια κάποιου τρίτου κακόβουλου χρήστη.

Αν οι προσωπικοί μας κωδικοί διαρρεύσουν τίθεται σοβαρό θέμα, διότι κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο email, στην τράπεζα ή στα οικονομικά μας στοιχεία.

02 Integrity (Ακεραιότητα των δεδομένων)

Τα δεδομένα μας (π.χ. τα αρχεία μας, τα οικονομικά στοιχεία, οι φωτογραφίες κλπ) θα πρέπει να παραμένουν στην κατάσταση που τα αφήνουμε και να μην υπάρχει αλλοίωση τους από κάποιον τρίτο.

Επίσης δεν θα πρέπει να αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου, όπως για παράδειγμα με την πτώση ενός σκληρού δίσκου, να χαλάσει ο δίσκος και να χαλάνε τα αρχεία μας.

Θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία που να εξασφαλίζουν ότι δεν μπορεί κάποιος τρίτος να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία μας και να τροποποιήσει τα αρχεία.

03 Availability (Διαθεσιμότητα των αρχείων)

Τα δεδομένα που αποθηκεύουμε θα πρέπει να είναι διαθέσιμα, δηλαδή να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά.

Θα πρέπει να σκεφτούμε για παράδειγμα τρόπους να εξασφαλίσουμε οτι αν κάποιος σκληρός δίσκος χαλάσει, θα πρέπει να έχουμε Backup.

Αν τα αρχεία μας βρίσκονται αποθηκευμένα σε κάποια Cloud Backup υπηρεσία, θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε πάντα διαθέσιμο Internet για να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα μας εξ’ αποστάσεως.

Ποιούς αφορά το Cyber Security (Κυβερνοασφάλεια);

Η κυβερνοασφάλεια μας αφορά όλους. Απο τον απλό ιδιώτη μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένα παραδείγματα για να γίνει πιο κατανοητό.

 • Ένας μεγάλος οργανισμός που παρόλο που είχε ολόκληρο τεχνικό τμήμα και συστήματα ασφαλείας, δεν καταφέρνει τελικά να τον προστατέψει από μια επίθεση Ransomware και τελικά καταλήγει να πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να επαναφέρει τα κλειδωμένα αρχεία του.
 • Μια εταιρεία που δεν λειτούργησε το Backup διότι δεν υπήρχαν κατάλληλα συστήματα προειδοποίησης ούτε διαδικασίες ελέγχου και καταλήγει να πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για να κάνει ανάκτηση δεδομένων σε ένα πολύπλοκο σύστημα RAID.
 • Μια μικρή επιχείρηση η οποία δεν μπορεί να πληρώσει τα λύτρα από μια επίθεση Ransomware και καταλήγει να κλείσει, γιατι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, αφού έχασε αρχεία πελατών της.
 • Ένας ιδιώτης που έκανε Chat στο Facebook και κατέληξε θύμα οικονομικού εκβιασμού.
 • Ένα παιδί που μπήκε σε κακόβουλα Websites και εκτέθηκε σε περιεχόμενο το οποίο έσβησε τις εργασίες από τον υπολογιστή του.

Είναι εμφανές ότι το Cyber Security είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους!

Τι προσφέρει η TicTac στον τομέα του Cyber Security (Κυβερνοασφάλειας);

Η Tictac Data Recovery έχει διαχειριστεί πάρα πολλά περιστατικά τα οποία σχετίζονται με παραβιάσεις συστημάτων.

Έτσι εχει αναπτύξει μια σειρά διαδικασιών οι οποίες σε συνεργασία με τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία καταφέρνουν να εξασφαλίσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό προστασίας τόσο σε οργανισμούς & εταιρίες όσο και σε ιδιώτες.

Αναλαμβάνουμε δύο σημαντικούς πυλώνες στον οργανισμό σας:

 • Να εξασφαλίσουμε οτι θα έχετε Backup απο τους σημαντικούς πόρους του δικτύου σας και να φροντίσουμε να δοκιμάζουμε οτι το Restore λειτουργεί όποτε το χρειάζεστε
 • Να αποτρέψουμε οποιοδήποτε τρίτο άτομο να εισέλθει στην υποδομή σας και να υποκλέψει δεδομένα ή να προκαλέσει ζημιά.

Μήπως αναζητάτε τις παρακάτω υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας σε ατομικό επίπεδο;

 • IT Security
 • Ηλεκτρονική Ασφάλεια Δεδομένων
 • Τεχνικός Δικτύων
 • Με παρακολουθούν
 • Ηλεκτρονική παρακολούθηση
 • Κάποιος παρακολουθεί το facebook
 • Κάποιος παρακολουθεί το Instagram
 • Τεχνικός κυβερνοασφάλειας
 • Personal cyber security
 • Cyber Security for individuals
 • Ειδικός κυβερνοασφάλειας

Στην Tictac αναλαμβάνουμε να ελέγξουμε και να προστατεύσουμε το επίπεδο Cyber Security κάθε ιδιώτη που θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί η ιδιωτικότητα του.

Ένας μηχανικός μας θα ελέγξει αναλυτικά τους υπολογιστές και κινητές συσκευές σας για οποιαδήποτε παραβίαση, θα ελέγξει τους κωδικούς και τα Social Media για πρόσβαση τρίτων και παράλληλα θα ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας σας.