Σας παρουσιάζουμε το νέο μας website!

Κλείσιμο Μενού
Γνωρίστε τον Μανώλη

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ) – ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Μανώλης Σφακιανάκης (Εμμανουήλ Σφακιανάκης) εργαζόταν στην Αστυνομία 34 έτη εκ των οποίων τα 23 ειδικευόταν στη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383
O Manolis Sfakianakis Idruei Institouto Gia Tin Diadiktuaki Prostasia

Συνοπτικό Βιογραφικό Μανώλη Σφακιανάκη

Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στιγμή η οποία τον βρήκε ως leader Ευρώπης και επικεφαλής τεσσάρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια των ετών 2015 και 2016, ηγείται των παρακάτω Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Δράσεων στο πλαίσιο προτεραιότητας EMPACT (European Multi – disciplinary Platform Against Criminal Threats) της Europol:

 1. «Ενημέρωση Πολιτών και Ιδιωτικού Τομέα σε θέματα απατών με κάρτες Πληρωμής» – (Στη οποία ηγήθηκε δύο φορές)
 2. «Αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει σε φορητές συσκευές»,
 3. «Παιδική Σεξουαλική Εκμετάλλευση: Διαδικτυακή έρευνα των απειλών ΠΣΕ μέσω φορητών συσκευών»
 • Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής από το 2001 έως 2016 σε 875 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή της INTERPOL – EUROPOL – Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – Διεθνών Οργανισμών κ.α.
 • Έχει χειρισθεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις σε σύνολο 28.000 που αφορούν το κυβερνοέγκλημα.
 • Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Η/Υ. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα του Πλαστικού χρήματος (Plastic Crime) και στο FBI σε θέματα για Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (Cyber Terrorism).
 • Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στις «Ποινικές Επιστήμες» και στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 • Είναι καθηγητής στο ΠΑ.ΠΕΙ, στην Αστυνομική Ακαδημία, και Εθνική Σχολή Δικαστών.
 • Είναι ο εμπνευστής της εφαρμογής CYBERKID για την οποία βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο.
 • Είναι συνιδρυτής της εταιρείας GDPR Greece. Ακόμα, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του CSIi INSTITUTE που έχει έδρα την Αθήνα και σκοπό να δημιουργήσει σε κάθε πόλη της χώρας μας ένα ινστιτούτο που θα ασxολείται με την εκπαίδευση των παιδιών μας στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από εξειδικευμένες δράσεις ανά επαγγελματική ομάδα.
 • Η Μάνος Σφακιανάκης συνάπτει μνημόνιο συνεργασίας με την TicTac το 2018 και το 2021 ιδρύει μαζί με τον Παναγιώτη Πιέρρο και τον Μιχάλη Μίγγο την εταιρία CyberX η οποία ασχολείται με το ηλεκτρονικό έγκλημα, τις Online Απάτες και την Κυβερνοασφάλεια. Η CyberX έρχεται να συμπληρώσει τον όμιλο εταιριών του κ. Σφακιανάκη ο οποίος περιλαμβάνει την GDPRGreece, την GRISS και το CSIi INSTITUTE.

Ο Μάνος Σφακιανάκης είναι συγγραφέας των:

 1. Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές
 2. Ο κώδικας του Διαδικτύου
 3. Τα κλειδιά του Διαδικτύου
 4. Γονείς, παιδί και Διαδίκτυο
 5. Ο Μπεν και η ταμπλετοπαγίδα
 6. Ο Μπεν και η μαγική οθόνη
 7. Ο Μπεν και το cyberbullying, τα τρία τελευταία αποτελούν παιδική σειρά βιβλίων, η οποία μόλις κυκλοφόρησε.

Έχει λάβει, μέχρι το 2016,  90 τίτλους τιμής, τόσο από ιδιωτικούς όσο και δημόσιους φορείς.

Ανάμεσα σε αυτούς έχει λάβει τίτλους τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά, από τη UNICEF ως ο «άνθρωπος των παιδιών» και από το FBI -3- φορές για διερεύνηση διαδικτυακών εγκλημάτων, κ.α.