Banner

Μάθετε για την Tic Tac σε 3′ με το νέο εταιρικό μας βίντεο!

Κλείσιμο Μενού
Προστατευτείτε από κυβερνοεπιθέσεις με Zero-Trust Πολιτική

XCITIUM EDR / Comodo Advanced Endpoint Protection

Το Xcitium (πρώην Comodo) αποτελεί την καλύτερη λύση End-Point Antivirus που υπάρχει, από άποψη προστασίας.

Αν λοιπόν ψάχνετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα Cyber Security που θα θωρακίσει την επιχείρησή σας απέναντι σε κάθε είδους απειλή, είστε στο σωστό μέρος!

Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383
Xcitium Ex Comodo Edr

H Xcitium (πρώην Comodo) μας εξέπληξε θετικά σε όλα τα τεστ που κάναμε

Στην Tic Tac βλέπουμε καθημερινά παραβιασμένα Antivirus από Ransomware από πολύ γνωστές εταιρείες, όμως τα Ransomware είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Μετά από πολλές δοκιμές, καταλήξαμε στην Xcitium / Comodo.

Η Xcitium με το Comodo AEP δεν είναι απλά ένα Antivirus, είναι μια σουίτα Cyber Security για την υποδομή μας η οποία χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη τεχνολογία για την προστασία του υπολογιστή μας με εξειδίκευση πάνω στις “άγνωστες” απειλές και τα Zero Day Threats στα οποία πέφτουν θύματα πολύ γνωστά Antivirus.

Στις επίσημες δοκιμές που έκανε η γνωστή εταιρία AVLab το Comodo AEP βγήκε Προϊόν της χρονιάς για το 2020.

Στο παρακάτω Βίντεο μπορείτε να δείτε για την καινοτόμα πατενταρισμένη λογική που εφαρμόζει η Xcitium / Comodo για την προστασία των endpoints.

Η Tictac είναι πλέον επίσημος αντιπρόσωπος της Comodo στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αφού μετά απο εργαστηριακές δοκιμές διαπιστώσαμε ότι: Οι λύσεις τις Comodo προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προστασία μας.

Γιατί επιλέξαμε την Xcitium (πρώην Comodo)

Η Xcitium (πρώην Comodo) είναι μια εταιρία Cyber Security η οποία ιδρύθηκε το 1998 και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πολύ αποτελεσματικό Comodo Free Antivirus και τα Comodo SSL.

Από το 2017 η εταιρεία Comodo / Xcitium έχει αναπτύξει πολύ ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές λύσεις στους παρακάτω τομείς:

 • Antivirus & Internet Security for Home Users
 • Advanced End Point Protection
 • Managed Service Provider Platform
 • Security Operation Center

Εδώ και αρκετά χρόνια η Tictac Cyber Security υποστηρίζει εταιρείες όσον αφορά την μηχανογράφηση τους αλλά εστιάζεται ιδιαίτερα στην Κυβερνοασφάλεια. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούσε διάφορα συστήματα για να υποστηρίξει τους πελάτες της συνδυαστικά.

Σκοπός μας είναι να μπορούμε να παρέχουμε στους τελικούς πελάτες τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Προστασία από ιούς και κυβερνοεπιθέσεις μέσω EDR (Endpoint Detection & Response) και Antivirus
 • Υπηρεσίες Security Operation Center (SOC) για να παρακολουθούνται όλα τα συμβάντα ασφαλείας στα endpoints
 • Υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως υποστήριξης μέσω εργαλείων εξ’ αποστάσεως διαχείρισης υπολογιστών ώστε να επιλύονται remotely τα καθημερινά προβλήματα του πελάτη χωρίς φυσική παρουσία
 • Εφαρμογή των απαραίτητων Updates και Patches σε λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές
 • Έλεγχο των εγκατεστημένων εφαρμογών
 • Παρακολούθηση των διαθέσιμων πόρων των συστημάτων (Memory, CPU, Storage)
 • Προστασία των δεδομένων τους μέσω λύσεων Cloud Backup και Disaster Recovery
 • Απογραφή του εξοπλισμού των πελατών και εύρεση των συστημάτων που πρέπει να αποσυρθούν
 • Ticketing σύστημα ώστε οι μηχανικοί μας να μπορούν να διαχειριστούν τα εισερχόμενα αιτήματα των πελατών και να γίνεται παρακολούθηση αυτών
 • Reporting στους τελικούς πελάτες

Για τις παραπάνω διαδικασίες βασιζόμασταν σε 8 διαφορετικές εφαρμογές και οι μηχανικοί μας χρησιμοποιούσαν πολλά διαφορετικά εργαλεία και δαπανούσαν αρκετό χρόνο για να συντονιστούν και να ενημερώσουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσανε. Επίσης το Reporting για τους πελάτες γινότανε χειροκίνητα.

 1. EDR / Antivirus πρόγραμμα
 2. Σύστημα εξαγωγής και διατήρησης Logs ενεργειών
 3. Πρόγραμμα για Remote Support των πελατών ώστε να κάνουμε τα Updates των συστημάτων
 4. Εφαρμογή η οποία μας επέτρεπε να εγκαταστήσουμε ή να εγκαταστήσουμε εφαρμογές εξ’ αποστάσεως αυτοματοποιημένα σε πολλαπλά endpoints
 5. Εφαρμογή που έλεγχε τους πόρους των συστημάτων
 6. Ξεχωριστό Πρόγραμμα για Backup
 7. Web εφαρμογή για την διαχείριση των αιτημάτων πελατών
 8. Χειροκίνητη δημιουργία Reports για τους πελάτες ώστε να έχουν ενημέρωση

Στην πορεία χρησιμοποιήθηκαν κάποια διαθέσιμα RMM (Remote Management & monitoring) εργαλεία ώστε να ενοποιήσουν κάποιες από τις παραπάνω υπηρεσίες για την καθημερινότητα των μηχανικών όμως υπήρχαν ακόμα αρκετά κομμάτια που οι μηχανικοί μας δαπανούσαν αρκετό χρόνο για να ενημερώνουν πολλαπλά συστήματα.

Αναζητήσαμε και δοκιμάσαμε αρκετά εργαλεία μέχρι που βρήκαμε το προϊόν Comodo Advanced End Point Protection το οποίο έκανε αυτό ακριβώς που επιθυμούσαμε και αυτοματοποίησε όλα τα κομμάτια των διαδικασιών μας για να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια με ένα ενιαίο software agent το οποίο εγκαθίσταται στα τερματικά των πελατών και παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία έναντι κυβερνοεπιθέσεων ενώ παράλληλα αυτοματοποιεί όλες τις διαδικασίας εξ’ αποστάσεως διαχείρισης και συντήρησης της υποδομής IT του πελάτη.

Η ομάδα της Tictac αναγνωρίζοντας την ανάγκη άμυνας εναντίον της μάστιγας που λέγεται ransomware, έφερε στην Ελλάδα και στην Κύπρο την λύση της Xcitium / Comodo, αφού έγιναν πρώτα εκτεταμένες δοκιμές στα προϊόντα της Comodo στα εργαστήριά της.

Να σημειωθεί ότι η Tictac Cyber Security αποτελεί την Νο1 εταιρεία στην Ελλάδα που καθημερινά διαχειρίζεται, με μεγάλη επιτυχία περιστατικά Ransomware. Επομένως έχουμε δει στην πράξη τις μεγαλύτερες εταιρείες Antivirus και End-point solutions να αδρανοποιούνται και να καθίστανται μη αποτελεσματικές σε μολύνσεις Ransomware.

Ενημερωθείτε για όλα τα προϊόντα που εμπορευόμαστε/υποστηρίζουμε και έχουν δοκιμασθεί για την αποτελεσματικότητά τους, κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες

Η Τεχνολογία του Xcitium / Comodo EDR

Τα εργαλεία End-Point Protection της Xcitium / Comodo είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως για τις προχωρημένες τεχνολογίες που προσφέρουν ενάντια σε όλες τις απειλές, αλλά κυρίως σε επιθέσεις ransomware (Λυτρισμικό) που αποτελούν από το 2016 την μεγαλύτερη απειλή για τα δεδομένα μας.

Η Xcitium / Comodo επιλέχθηκε μετά από πολλές δοκιμές που έγιναν στο εργαστήριο μας με Zero-Day malware και τον Ιούνιο του 2020 κατάφερε να σταματήσει 100% των επιθέσεων, χωρίς απώλεια αρχείων του χρήστη.

Η μοναδική λογική Default Deny της Xcitium / Comodo, ως προεπιλογή αρνείται να εκτελέσει οτιδήποτε δεν γνωρίζει και με αυτόν τον τρόπο προστατεύει αποτελεσματικά έναντι όλων των αυτοματοποιημένων malware, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

Η οικιακή Entry Level προστασία της Comodo είναι το Comodo Internet Security (CIS) ενώ η επαγγελματική λύση της Comodo ονομάζεται Comodo Advanced End-point Protection (AEP).

1. Xcitium / Comodo Internet Security (CIS)

Internet Security Pro

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Comodo Internet Security (CIS)

 • Auto Containment: Η μοναδική τεχνολογία του auto containment, με την οποία κάθε νέο αρχείο που προσπαθεί να τρέξει στον υπολογιστή μας και δεν αναγνωρίζεται από την βάση των γνωστών εφαρμογών, αποστέλλεται προς αναγνώριση. Μέχρι να εξαχθεί συμπέρασμα για το αν είναι αποδεκτή εφαρμογή ή Malware, εκτελείται σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον τύπου ‘’sandbox’’, χωρίς δηλαδή να έχει την δυνατότητα να μολύνει τα αρχεία του υπολογιστή μας. Ακόμα δηλαδή και αν είναι Ransomware, θα εκτελεστεί, και θα υποθέσει ότι εκτελέστηκε επιτυχώς, όμως τα αρχεία μας θα είναι άθικτα.
 • Valkyrie Verdict Decision Tool: Κάθε αρχείο που τρέχει μέσα στο auto containment ανεβαίνει στο global threat cloud, όπου γίνεται η ανάλυση και βγαίνει το συμπέρασμα για το αν είναι κακόβουλη ή όχι, μέσα σε 45 δευτερόλεπτα για το 95% των αρχείων.
 • 24*7 Human Αnalysis: Για το υπόλοιπο 5% των αρχείων που δεν προκύπτει άμεσο συμπέρασμα ‘’verdict’’ γίνεται ανάλυση της συμπεριφοράς της άγνωστης εφαρμογής από ειδικούς αναλυτές το συντομότερο δυνατόν.
 • Virus Scope Behavioral analysis: Χρησιμοποιούνται τεχνικές όπως το API Hooking και DLL Injection Prevention για να αναγνωρίσουν ενδείξεις κακόβουλων εφαρμογών, κρατώντας τον υπολογιστή ασφαλή και χωρίς να επηρεαστεί η απόδοσή του ταυτόχρονα.
 • Host Intrusion Prevention (HIPS): Με την τεχνολογία HIPS η Comodo, παρακολουθεί τις ενέργειες των λογισμικών που τρέχουν στον υπολογιστή μας μπλοκάροντας οτιδήποτε δείχνει κακόβουλο, αποτρέποντας ενέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο σύστημά μας. Η τεχνολογία της Comodo θα σταματήσει και τα κακόβουλα προγράμματα που δεν χρειάζονται να τρέξουν κάποιο εκτελέσιμο αρχείο αλλά τρέχουν από την μνήμη RAM του υπολογιστή μας.
 • Personal Packet Filtering Firewall: Με το μοναδικό feature της διαχείρισης των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων, η Comodo κρύβει τις πόρτες του συστήματός μας από εξωτερικές αναγνωρίσεις διαθέσιμων ports (port scanning) και παρέχει ενημέρωση και Alerts σε περίπτωση που υπάρχουν ύποπτες ενέργειες.
 • Comodo Antivirus: Παρέχει ολοκληρωμένη προστασία στον υπολογιστή από λίστα καλών και κακών αρχείων, έχοντας την τεράστια εμπειρία από την μεγαλύτερη αρχή SSL παγκοσμίως και έχοντας πάνω από 88 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

Δείτε κάποια ανεξάρτητα τέστ του Xcitium / Comodo σε Zero Day Malware και Phishing

2. Xcitium Zero Threat Advanced / Comodo AEP

Η επαγγελματική λύση της Comodo, το Advanced End-point Protection (AEP)περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που δίνει το Comodo Internet Security (CIS), παράλληλα όμως είναι ιδανική στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Σε υποδομές που αναθέτουν την διαχείριση της ασφάλειάς τους σε Managed Service Security Providers (όπως η Tictac Cyber Security)
 • Σε μεγάλες υποδομές όπου υπάρχει διαχειριστής / IT Administrator μέσα στον οργανισμό και επιθυμεί ένα εργαλείο συνολικής διαχείρισης της ασφάλειας του οργανισμού
 • Σε παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής, που επιθυμούν από μία ενιαία κονσόλα να διαχειρίζονται remotely τους πελάτες τους με αποτελεσματικό τρόπο και να έχουν σε μία κονσόλα τον έλεγχο της ασφαλείας όλων των πελατών τους.
Itarian Comodo Endpoint Manager 1024x469 1

Παροχές του Zero Threat Advanced / Comodo Advanced Endpoint Protection (AEP)

Εδώ και μερικά χρόνια η Comodo διαπίστωσε το πρόβλημα της πολυπλοκότητας των λύσεων αυτοματισμού των εταιριών πληροφορικής, οι οποίες χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά εργαλεία για να υποστηρίζουν τους πελάτες τους για να προστατεύουν τα συστήματα τους.

Έτσι δημιούργησε το Xcitium Zero Threat Advanced Comodo Advanced End-Point Protection (Comodo AEP) το οποίο παρέχει το βραβευμένο EDR της Comodo, το οποίο φημίζεται για την Patend Pending υλοποίηση Ransomware protection που διαθέτει, όμως εξαγόρασαν και την γνωστή πλατφόρμα της Itarian, εργαλείο το οποίο ανήκει στην κατηγορία του RMM (Remote Management & Monitoring).

Πλέον τα συστήματα τα οποία υλοποιούνται σε μία ενιαία πλατφόρμα και έναν τελικό Software Agent για τον τελικό πελάτη είναι τα εξής μέσω του Comodo AEP:

 • Antivirus / Antimalware / EDR το οποίο μπορεί να συνδεθεί με εξωτερικό ή εσωτερικό Security Operation Center για παρακολούθηση από αναλυτές
 • Deny All πολιτικές ασφαλείας με Patend Pending πολύ ελαφρύ Sandboxing
 • Εργαλείο εξ’ αποστάσεως διαχείρισης τερματικών (RMM – Remote Monitoring and Management)
 • Δυνατότητα εξ’ αποστάσεως χειρισμού (Remote Support Tool)
 • Διαχείριση Updates Λειτουργικού Συστήματος – Patch Management
 • Μαζική Εγκατάσταση, απεγκατάσταση και ενημέρωση εφαρμογών – Application Management
 • Διαχείριση Κινητών συσκευών – Mobile Device Management
 • Σύστημα διαχείρισης τεχνικών αιτημάτων χρηστών – Ticketing System
 • Δυνατότητα συγγραφής Scripts αυτοματοποίησης ή χρήση Customized Powershell Scripts από μια μεγάλη βάση δεδομένων η οποία έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους τους χρήστες
 • Εργαλείο καταγραφής των τερματικών και αξιολόγησης των πολιτικών ασφαλείας του οργανισμού – IT Assessment Tool / IT Asset Management
 • Δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης
 • Δυνατότητα αυτοματοποιημένου Report σε πελάτες ή εσωτερικούς Managers

Όλα τα παραπάνω μπορούν να εγκατασταθούν πολύ γρήγορα μέσω ενός Software Agent και να διαχειριστεί η παραμετροποίηση τους στην συνέχεια από μια ολοκληρωμένη Cloud κονσόλα.

Με το εργαλείο αυτό η Comodo πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες και μειώνει αισθητά το χρόνο ενασχόλησης του τμήματος IT και επιτρέπει στο τεχνικό τμήμα των οργανισμών ή των εταιριών MSP & MSSP να κάνουν περισσότερα πράγματα στον ίδιο χρόνο καθώς αυτοματοποιεί τις καθημερινές διαδικασίες.

Επιπλέον μειώνει αισθητά το κόστος των εξτρά εργαλείων και των αδειών χρήσης που θα απαιτούνταν για να γίνουν όλες οι παραπάνω διαδικασίες με διαφορετικά εργαλεία.

Remote Management με το Xcitium Zero Threat Advanced/ Comodo Advanced Endpoint Protection

Η Comodo καινοτομεί στο χώρο της κεντρικής κονσόλας διαχείρισης καθώς οποιοσδήποτε Managed Service Provider μπορεί να δημιουργεί λογαριασμούς κάτω από τον λογαριασμό του και να παρέχει στους τελικούς πελάτες του ολοκληρωμένη διαχείριση.

Το Itarian / Dragon της Comodo είναι μια σύγχρονη και συνεχώς εξελισσόμενη πλατφόρμα RMM (Remote Monitoring & Management) Service Desktop και Patching, μέσω της οποίας ο Security Services Provider (MSSP), μπορεί να παρακολουθεί συνολικά όλους τους πελάτες του ή τα End-Points της υποδομής που διαχειρίζεται.

Μπορεί να φροντίζει τα updates των μηχανημάτων και να παρεμβαίνει άμεσα όταν υπάρχει υποψία κινδύνου, παρείσδυσης ή οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος που μπορεί να λυθεί εξ’ αποστάσεως.

Μερικές από τις δυνατότητες του Itarian είναι οι παρακάτω:

 • Δημιουργία ενιαίων πολιτικών ασφαλείας
 • Patch Management (Updates & Software patches)
 • Δημιουργία Groups
 • Remote Support Software που επιτρέπει άμεση σύνδεση με ασφαλή σύνδεση στα End-points
 • Reporting

Το Itarian / Dragon έρχεται δωρεάν με κάθε αγορά Comodo Advanced Endpoint Protection.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος προστατεύει για παράδειγμα 10 υπολογιστές ή Servers τότε μπορεί να έχει το Itarian δωρεάν.

Για τα Endpoints τα οποία δεν είναι προστατευμένα με το Comodo AEP, υπάρχει έξτρα χρέωση για το ίδιο το Itarian.

Παροχές για Managed Service Providers και εταιρείες πληροφορικής

Μέσα στην πλατφόρμα του Itarian / Dragon που δίδεται με το Advanced End-Point Protection παρέχονται πολύ ολοκληρωμένες υπηρεσίες για εταιρείες πληροφορικής και Managed Service Providers μέσω ενοποιημένων open-source λύσεων λογισμικού, οι οποίες παρέχουν:

Παρουσίαση του Xcitium Zero Threat Advanced

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για το Comodo AEP:

Δείτε μερικά Online Workshops για την Xcitium / Comodo

Σύντομη 15λεπτη παρουσίαση του Xcitium / Comodo AEP και του RMM

Παρουσίαση του Comodo Advanced Endpoint Protection και του Itarian RMM

Live Επίδειξη Ransomware Attack και πώς την σταματάει το Comodo AEP – Mobile Management Features

Πώς το Comodo αποτρέπει μια επίθεση Emotet σε ένα εταιρικό δίκτυο

Παρουσίαση του CIS (Comodo Internet Security)

Απαιτήσεις Συστήματος και Τεχνικές προδιαγραφές

System Requirements

Please ensure your PC complies with the minimum system requirements:

Windows 11 (all versions)
Windows 10 (32-bit and 64-bit versions)
Windows 8 / 8.1 (32-bit and 64-bit versions)
Windows IoT
512 MB available RAM
1 GB hard disk space for both 32-bit and 64-bit versions
CPU with SSE2 support
Internet Explorer version 11 or above
Note about Windows XP / Vista
CIS v.12.0.0.6882 and above does not support Windows XP or Vista, period.

The auto-containment and virtual desktop features simply do not work on XP / Vista, so you cannot take advantage of one of our core protection features.

Comodo strongly recommends anybody still using XP or Vista to upgrade immediately. Microsoft ceased support for XP/Vista years ago and the number of serious vulnerabilities in these operating systems is almost innumerable. By using them you are exposing yourself to substantial risks which signature-based antivirus cannot protect you against.

Windows 7
Microsoft ended general support for Windows 7 in January 2020. Devices running Windows 7 will only receive security updates if the user has purchased a 3 year extended security updates (ESU) package from Microsoft.

Because of this, Windows 7 is no longer an officially supported operating system. Unpatched vulnerabilities introduced by the underlying OS can compromise the protection provided by CIS. For example, a weakness in a Microsoft API that CIS relies on can undermine the protection of CIS.

Key points:
All CIS critical security features will continue to work on Windows 7, including auto-containment, antivirus, and firewall.

We will also continue to fix critical and blocker issues for CIS on Windows 7.

However, future CIS releases may contain features that are not included/do not work on Windows 7.

We understand that many customers still use Windows 7, and hope that this information helps you make an informed decision about transitioning those machines to Windows 10 / 8.1 / 8.
Aegean White
Alpha Bank White
Dei White
Eurobank White
Ote White
Revoil White
Alpha White
Dell White
Media Markt White
Plaisio White
Shell White
Siemens White
Toshiba White
Wind

Κάντε το δικό σας σε 3 απλά βήματα

Παρέχουμε υποστήριξη στα Ελληνικά για όλα τα προϊόντα μας.

1

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Καλέστε μας για να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο.

2

Ζητήστε πληροφορίες για το προϊόν μας.

Ο συνεργάτης μας θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.

3

Αποκτήστε το εύκολα και γρήγορα!

Είμαστε δίπλα σας πριν και μετά την αγορά σας!

Καλέστε μας τώρα
+30 210 6897383